Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Αύριο η μέρα κοινής δράσης στην Αττική

Υλοποιώντας τις προτάσεις στις οποίες κατέληξε η πρόσφατη σύσκεψη 15 σωματείων εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου οργανώνουν αύριο Πέμπτη μέρα κοινής δράσης σε χώρους δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας στην Αττική.

Με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις τους απαιτούν:

-- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες.

-- Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας.

-- Αμεση, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων και των δημόσιων δομών Υγείας - Πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία πληρωμή από τους ασθενείς.

-- Ανάπτυξη όλων των κλειστών κλινών ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΝ, χειρουργείων και εξειδικευμένων κέντρων αναφοράς με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό.

-- Αύξηση στους μισθούς, αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας, επαναφορά 13ου - 14ου μισθού.

-- Αμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στα νοσοκομεία, ένταξη στα ΒΑΕ. Καμία περικοπή στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, αντίθετα διεύρυνση και επέκτασή του.

Σε αυτό το πλαίσιο, ήδη:

  • Το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου έχει προκηρύξει για αύριο στάση εργασίας (11 π.μ. - 1 μ.μ.), συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου και παρέμβαση στη διοίκηση.
  • Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» θα πραγματοποιήσει στις 9 π.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.
  • Στο ΚΑΤ, το Σωματείο Εργαζομένων θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση όπου θα αποφασιστούν οι επόμενες κινητοποιήσεις.
  • Στο «Αττικόν», το Σωματείο Εργαζομένων θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση και κινητοποίηση στη Διοίκηση.
  • Στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς και στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» θα πραγματοποιηθεί πλατιά εξόρμηση σε εργαζόμενους και ασθενείς.
Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου καταγγέλλει ότι κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι για τις εφημερίες και την αποζημίωση για εργασία νυχτερινή, υπερωριακή και σε Κυριακές - αργίες του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι του «Θριάσιου», του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και των υπόλοιπων δημόσιων μονάδων Υγείας, λόγω της μη εκταμίευσης των αναγκαίων κονδυλίων για το 4ο τρίμηνο του 2019.

«Αποτελεί πρόκληση να είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι, με οποιαδήποτε δικαιολογία, στις δημόσιες μονάδες Υγείας, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων, ετοιμάζεται να νομοθετήσει νέες φοροαπαλλαγές για τους επιχειρηματικούς ομίλους (...) που θα προστεθούν στα αντίστοιχα μέτρα "ενίσχυσης" των επιχειρηματικών ομίλων, που είχαν ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζει το Σωματείο.

Να σημειωθεί ότι χρειάστηκε η παρέμβαση του Σωματείου για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του Σεπτέμβρη στους εργολαβικούς εργαζόμενους από την εταιρεία «Ανοδική», που έχει αναλάβει την καθαριότητα στο «Θριάσιο».

Το Σωματείο απαιτεί από τον υπουργό Υγείας και τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε: Να εκταμιευθούν τα αναγκαία κονδύλια για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους και να πληρώνονται κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή. Να ανακληθεί πλήρως η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του νοσοκομείου, να προσληφθούν όλοι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι με μόνιμη σχέση εργασίας και πλήρη δικαιώματα, να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υποβάθμιση υπηρεσιών και τσάκισμα των εργαζομένων από την επιχειρηματική δράση(2022-06-01 00:00:00.0)
Καθεστώς απληρωσιάς από κράτος και εργολάβους(2019-08-14 00:00:00.0)
Ξανά απλήρωτοι εργολαβικοί στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο(2019-07-30 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την ασυδοσία σε βάρος των εργολαβικών εργαζομένων(2018-11-16 00:00:00.0)
Δράσεις για απληρωσιά και Ασφαλιστικό(2016-02-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ