Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ
ΝΑΤΟική προπαγάνδα από την κούνια...

Η προπαγανδιστική ιστοσελίδα του ΝΑΤΟικού προγράμματος
Η προπαγανδιστική ιστοσελίδα του ΝΑΤΟικού προγράμματος
Την ώρα που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην περιοχή φουντώνουν και η εμπλοκή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ βαθαίνει, θέτοντας τον λαό και τη νεολαία σε μεγάλους κινδύνους, με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, βρίσκεται σε εξέλιξη μια «καταιγίδα» παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα, με στόχο να ευνουχίσουν τη συνείδηση της νέας γενιάς, ώστε να... κατανοήσει και να στοιχηθεί με τα εγκληματικά προτάγματα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα την ελληνική εμπλοκή στα δολοφονικά τους σχέδια.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η «εκπαιδευτική εκδρομή» που οργανώνει η διεύθυνση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας στη Θεσσαλονίκη στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη της Ιταλίας, μετά από πρόσκληση του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, στο πλαίσιο της προπαγανδιστικής εκστρατείας «WeAreNATO». Μάλιστα, όπως έγραψε χτες ο «Ριζοσπάστης», η διεύθυνση του σχολείου έχει το θράσος να «πανηγυρίζει» ότι είναι το πρώτο Δημοτικό Σχολείο της Ελλάδας που θα επισκεφθεί το ΝΑΤΟ, αφού πρώτα το ίδιο σχολείο έκανε μια «περατζάδα» από το Ευρωκοινοβούλιο πέρυσι και από την έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη πρόπερσι, αν και συμμετείχαν ελάχιστα παιδιά.

Σύμφωνα με τη διεύθυνση, το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει «ξενάγηση στις εγκαταστάσεις, στις δομές, στους στόχους και τις ενέργειες του ΝΑΤΟ», το οποίο παρουσιάζει μάλιστα ως «διεθνή οργανισμό για την ασφάλεια και την ειρήνη στον κόσμο». Ενημερώνει, επίσης, ότι «οι επισκέψεις σχολείων / πανεπιστημίων / πολιτιστικών ενώσεων κ.λπ. στο Στρατηγείο (JFC Naples) αποτελούν μέρος του "Προγράμματος Κοινοτικών Σχέσεων για τις Δημόσιες Σχέσεις", σύμφωνα με την εκστρατεία "WeAreNATO", ώστε οι επισκέπτες να κατανοήσουν καλύτερα ποιοι είμαστε, τι κάνουμε και γιατί υπάρχει και να ενισχυθεί η σχέση μεταξύ του ΝΑΤΟ και των εθνικών και διεθνών κοινοτήτων».

Προγράμματα εξωραϊσμού

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα με τον τίτλο «WeAreNATO» υλοποιείται από το 2017 και είναι μια εκστρατεία δημόσιας επικοινωνίας, που έχει στο επίκεντρο τους νέους. Κύριος στόχος της εκστρατείας είναι να εξωραΐσει τα ΝΑΤΟικά εγκλήματα, να αναδείξει ότι η «ενότητα» και η «αλληλεγγύη» μεταξύ των συμμάχων συμβάλλουν τάχα στην προστασία της ειρήνης και της ασφάλειας, αντιστρέφοντας προκλητικά την πραγματικότητα που βιώνουν οι λαοί στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι επισκέψεις σχολείων, πανεπιστημίων κ.λπ. στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη. Το περιεχόμενο όλων αυτών των παρεμβάσεων περιγράφεται αναλυτικά στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα που εγκρίθηκε τον Αύγουστο του 2018, η οποία, αναγνωρίζοντας ότι «ορισμένα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι ιστορικώς επιφυλακτικά για τη συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ», προέτρεπε την αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα, σε συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις, να επιχειρήσει και «μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλύνει τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία».

Ενώ και στην τελευταία ετήσια έκθεσή του, τον περασμένο Μάρτη, το ΝΑΤΟ προανήγγειλε νέο όργιο προπαγάνδας και δράσης κάθε λογής μηχανισμών, αφού σε ξεχωριστή ενότητα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Συνεργασία με τους πολίτες» τόνιζε πως «η ενεργός συμμετοχή των πολιτών είναι καθοριστική για την προώθηση των προσπαθειών και των δραστηριοτήτων της Συμμαχίας τόσο στο εσωτερικό των συμμαχικών χωρών όσο και στις χώρες - εταίρους καθώς και σε άλλα μέρη όπου υπάρχει το ΝΑΤΟ», ξεχωρίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία της παρέμβασης στη νεολαία και τις γυναίκες.

Βρωμίζουν τα μυαλά των νέων

Με την επίσκεψη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας Θεσσαλονίκης, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια να μετατραπούν στα μάτια της νέας γενιάς τα αμερικανικά γεράκια του πολέμου σε «περιστέρια της ειρήνης και της δημοκρατίας». Σχετική δράση είχε πραγματοποιηθεί πέρσι από το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από την εκπαιδευτική κοινότητα και το γονεϊκό κίνημα.

Τον ίδιο στόχο υπηρετεί το πρόγραμμα FLEX στα σχολεία, που υλοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά. Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και σκοπός του είναι, μέσω της ανταλλαγής μαθητών, να σμιλευτούν οι νέοι με τις «αξίες» των ΗΠΑ και «να επηρεάσουν θετικά τις πατρίδες τους και τις κοινότητές τους».

Βέβαια, τις «αξίες» που θέλει και αυτή η κυβέρνηση να «μεταλαμπαδεύσει» σε μαθητές 15 και 16 χρόνων, προκειμένου να ξεπλύνει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, τις γνωρίζει καλά ο ελληνικός λαός και τις βρίσκει διαρκώς μπροστά του, ιδιαίτερα μετά τη νέα στρατιωτική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, που μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και βάζει το λαό στη δίνη ακόμα μεγαλύτερων κινδύνων.

Θυμίζουμε επίσης ότι το 2014, παριστάνοντας τους... φιλάνθρωπους, τα γεράκια του ΝΑΤΟ προχώρησαν σε «προσφορά εκπαιδευτικού υλικού» προς το Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών. Αλλά και πριν από 6 χρόνια είχαμε την προσπάθεια του ΝΑΤΟ να κάνει χορηγίες σε σχολεία των Χανίων, με αντάλλαγμα μια δημόσια δήλωση ευχαριστίας από την πλευρά τους. Το σχέδιο «αθώωσης του ΝΑΤΟ» έχει μπει προ πολλού ακόμη και στα σχολικά βιβλία, όπως στο μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, της Γ' Γυμνασίου, όπου παρουσιάζεται ως οργανισμός που έχει στόχο «την ειρήνη, τη δημοκρατία, την κοινωνική αλληλεγγύη»!

Στοχεύουν και στα πανεπιστήμια

Η επιχείρηση ξεπλύματος των ιμπεριαλιστών «αγκαλιάζει» και τα πανεπιστήμια, όπου οι φοιτητές καλούνται να εντάξουν τις επιστημονικές τους γνώσεις στις υπηρεσίες της πολεμικής μηχανής και των δολοφονικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, αντί να θέτουν το αντικείμενο των σπουδών και τις γνώσεις τους στην υπηρεσία του λαού και της ευημερίας του.

Χαρακτηριστικά, πέρσι στάλθηκε e-mail στους φοιτητές του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, που τους προέτρεπε να συμμετάσχουν σε ΝΑΤΟικό στρατιωτικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης.

Αλλά και στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο «έτρεχε» το ΝΑΤΟικό ερευνητικό πρόγραμμα «Ranger» υπό τη σκέπη του Οργανισμού Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΝΑΤΟ, τoυ ελληνικού υπουργείου Εθνικής Αμυνας και της εταιρείας «Leonardo SpA», η οποία είναι ο 9ος μεγαλύτερος εργολάβος στον τομέα της άμυνας παγκοσμίως. Το πρόγραμμα αυτό ακυρώθηκε μετά από τις αντιδράσεις των φοιτητών.

Απ' όλα αυτά προκύπτει η τεράστια ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ, όλων των κυβερνήσεων και κομμάτων που έχουν πάρει εργολαβία τον εξωραϊσμό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να αμβλύνουν τα αντιNATOικά αισθήματα του λαού και των νέων, να τους «εκπαιδεύσουν» στις πιο αντιδραστικές και μαύρες αξίες «made in USA», με απώτερο στόχο να τους μετατρέψουν σε υποστηρικτές των βρώμικων σχεδίων στην περιοχή, έτοιμους να «ματώσουν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες», όπως, με απίστευτη κυνικότητα, δήλωνε ο υπουργός Αμυνας πριν από λίγες μέρες...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ