Σάββατο 16 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 17 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Συγκέντρωση σωματείων και φορέων ενάντια στο νομοσχέδιο

Από την κινητοποίηση στην Πτολεμαΐδα
Από την κινητοποίηση στην Πτολεμαΐδα
Με το σύνθημα «Τη ΔΕΗ την χτίσανε με αίμα οι εργάτες, δεν την ξεπουλάμε στους κεφαλαιοκράτες», οι διαδηλωτές που συμμετείχαν το απόγευμα της Παρασκευής στη συγκέντρωση που οργάνωσαν στην Πτολεμαΐδα σωματεία και φορείς της περιοχής, έστειλαν μήνυμα αγώνα ενάντια στο νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την «απελευθέρωση» της ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο συλλαλητήριο, που οργάνωσε το κλαδικό Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι σωματείων από μια σειρά κλάδων.

Χαιρέτισε η Κική Στεργίου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πτολεμαΐδας, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σταύρος Μωυσιάδης, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας και αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΕΕΕΝ. Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ όταν η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή, με οργάνωση της μάχης μέσα στους χώρους δουλειάς με Γενικές Συνελεύσεις. Ανέδειξε παράλληλα ότι είναι αναγκαία η κοινή συμπόρευση συνολικότερα με την εργατική τάξη και το λαό, με τους εργαζόμενους που βιώνουν την ίδια πολιτική στους χώρους δουλειάς τους και χρυσοπληρώνουν το ρεύμα, με τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους που τους πνίγουν τα χρέη, με τους παλιούς συνάδελφους συνταξιούχους που οι συντάξεις τους κατέληξαν επιδόματα, με τους νέους και τις νέες που αγωνιούν για το μέλλον και τα δικαιώματά τους.

«Ο αγώνας για να έχει αποτελέσματα», τόνισε, «για να έχει αντοχή, πρέπει να βάζει απέναντι τις πολιτικές της "απελευθέρωσης" της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, να είναι αγώνας που θα συγκρούεται με τις επιδιώξεις των μεγάλων συμφερόντων στον κλάδο της Ενέργειας και θα έχει απέναντι όλους αυτούς που έχουν μετατρέψει την Ενέργεια σε ένα πανάκριβο εμπόρευμα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ