Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε εξέλιξη η πλατιά πολιτική εξόρμηση για την Κοινωνική Ασφάλιση

Καμιά αναμονή - καμιά ανοχή στο προμελετημένο έγκλημα!

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ»
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΥ»
Με δεκάδες περιοδείες και εκδηλώσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, με συσκέψεις και συγκεντρώσεις, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα πραγματοποιούν πλατιά πολιτική εξόρμηση για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Με το θέμα της μεγάλης αυτής εξόρμησης να είναι «η νέα αντιλαϊκή επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, που σχεδιάζουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι, και οι θέσεις του ΚΚΕ», στόχος είναι να ανοίξει η συζήτηση με τους εργαζόμενους, με τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, γύρω από το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση, το νέο κύμα της αντιασφαλιστικής επίθεσης και τις θέσεις του Κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτής της καμπάνιας, τη Δευτέρα 25/11, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής, στις 6.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4 - 6).

Οι εργαζόμενοι μπορούν με τον αγώνα τους να εμποδίσουν τη νέα άγρια επίθεση

Περιοδεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος πραγματοποίησε χτες νωρίς το πρωί, στο πλαίσιο της καμπάνιας, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν θέση μάχης ενάντια στο νέο προμελετημένο έγκλημα σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Εχοντας στο πλευρό της κομμουνιστές αγωνιστές από τα ταξικά κλαδικά συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στη Ζώνη, η Δ. Μανωλάκου τόνισε ότι στο πρώτο αγωνιστικό ραντεβού, στα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη, ο όγκος της διαδήλωσης θα πρέπει να είναι τέτοιος που να «τους τρομάξουμε». Υπάρχει τέτοια θετική πείρα, επισήμανε, όταν οι εργαζόμενοι πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας επί της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, αναγκάζοντάς την να πάρει πίσω τις γνωστές αντιασφαλιστικές προτάσεις του υπουργού Εργασίας, Τ. Γιαννίτση.

«Βέβαια στη συνέχεια τις προτάσεις αυτές, οι οποίες αποσκοπούσαν στην παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στα δόντια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, άρχισαν να τις φέρνουν τμηματικά, σταδιακά», τόνισε το στέλεχος του Κόμματος, υπενθυμίζοντας την κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων, το τζογάρισμά τους στο χρηματιστήριο, το κόψιμο της 13ης και 14ης σύνταξης, τις ατέλειωτες μειώσεις κ.ο.κ, διαδικασία που επιταχύνθηκε με την οικονομική κρίση.

Τώρα, η κυβέρνηση της ΝΔ προετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, επισήμανε, αξιοποιώντας τον νόμο Κατρούγκαλου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και βέβαια και τη νέα έκθεση του ΙΟΒΕ, που παράλληλα με την παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους, αξιώνει «να τους δοθούν και φορολογικά κίνητρα από πάνω για να επενδύσουν»...

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ «ST CATHERINE'S»
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ «ST CATHERINE'S»
«Τι πρέπει να κάνουμε; Να τους αφήσουμε να μας γυρίζουν πιο πίσω και από τον προηγούμενο αιώνα;» ρώτησε τους εργαζόμενους, τονίζοντας ότι «εμείς είμαστε πολλοί και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οταν οι εργαζόμενοι αγωνίζονται μια γροθιά, μπορούν να κερδίσουν, να επιβάλουν» τις διεκδικήσεις τους, όπως να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων, να πληρώσουν το κράτος και η εργοδοσία, να αποκατασταθούν όλες οι τεράστιες απώλειες, να κατοχυρωθούν συντάξεις που θα εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στα γηρατειά, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Να δοθεί ενιαία συλλογική απάντηση της εργατικής τάξης

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων και στην περιοδεία που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο εργοτάξιο του πρώην «Παπαστράτου», με επικεφαλής τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι οικοδόμοι, ντόπιοι και μετανάστες, σταμάτησαν τη δουλειά τους και με ενδιαφέρον «έστησαν αυτί», να ακούσουν από πρώτο χέρι την άποψη του ΚΚΕ.

Ανοίγοντας την κουβέντα, ο Γ. Τούσσας αναφέρθηκε στη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, υπογραμμίζοντας ότι αυτή έρχεται ως συνέχεια των προηγούμενων αντεργατικών παρεμβάσεων της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, ενάντια στις Συλλογικές Συμβάσεις, ενάντια στο απεργιακό δικαίωμα και στις προσπάθειες των εργατών να διεκδικήσουν καλύτερους όρους αμοιβής και εργασίας.

Απέναντι στην πάλη του λαϊκού κινήματος, τόνισε, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του αντιπαρατάσσουν το δόγμα «νόμος και τάξη», την καταστολή, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργούν τον ρατσισμό και τον εθνικισμό.

Ο Γ. Τούσσας ανέδειξε τη σημασία να δοθεί συλλογική απάντηση της εργατικής τάξης απέναντι σε αυτήν την ενιαία επίθεση, απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση της ΚΟ Αττικής για το Ασφαλιστικό στις 25 Νοέμβρη και στα συλλαλητήρια συνδικάτων και συνταξιουχικών οργανώσεων στις 30 του μήνα.

Περιοδεία στο εργοτάξιο κατασκευής του «St. Catherine's» στη Λυκόβρυση, έκανε χτες ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, αναδείχτηκαν η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, τα «καρότα» που προβάλλει η κυβέρνηση και η πραγματικότητα πίσω από αυτά, όπως π.χ. με τα περί μείωσης των εισφορών από την οποία τάχα θα ωφεληθούν οι εργάτες. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση εφαρμόζει και το «μαστίγιο», σημείωσε ο Κ. Ζιώγας, επισημαίνοντας ότι και η πρόσφατη αστυνομική επίθεση στους φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ συνδέεται άμεσα με την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Απαντώντας στα περί «βιωσιμότητας» των ασφαλιστικών ταμείων και τον προκλητικό μύθο του «όλοι μαζί τα φάγαμε», το στέλεχος του Κόμματος υπογράμμισε την διαρκή λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από τους καπιταλιστές και τις κυβερνήσεις τους, ανέδειξε τις συνέπειες των χαμηλών μισθών, της ανεργίας, της ανασφάλιστης εργασίας που και στον κλάδο είναι μεγάλη. Και ενώ ευθύνονται οι επιχειρήσεις, με τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον ΕΦΚΑ να φτάνουν τα 19 δισ. ευρώ, τόνισε, τώρα καλούν τους εργάτες να «πληρώσουν το μάρμαρο», με μείωση των συντάξεων, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, «σερβίροντάς» τους ως λύση την ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης.

Απέναντι στην εντεινόμενη αντεργατική επίθεση, ο Κ. Ζιώγας κάλεσε τους οικοδόμους και εργατοτεχνίτες σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και ενεργό συμμετοχή στην οργάνωση της πάλης.

Οι εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις που ακολουθούν

Αύριο Σάββατο

-- Στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του 2ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθήνας (Υμηττού και Βίνκελμαν), θα μιλήσει ο Θανάσης Γκώγκος, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 20 Νοέμβρη:

-- Στις 7 μ.μ., στο Γαλάτσι, στο δημαρχείο, θα μιλήσει ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στους Αμπελόκηπους, στο Πολυδύναμο Κέντρο του 7ου Διαμερίσματος Αθήνας, θα μιλήσει ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., στην Καλλιθέα, στην Πολιτιστική Αίθουσα του δήμου (Πλάτωνος 24), θα μιλήσει η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΚΕ.

Την Κυριακή 24 Νοέμβρη:

-- Στις 11 π.μ., στον Ταύρο, στην Αίθουσα 7 (Επταλόφου 2) θα μιλήσει η Χριστίνα Μπέλλα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς

Σήμερα Παρασκευή:

-- Στις 6.30 πμ., η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, θα επισκεφτεί τον ΟΛΠ, προβλήτα Ι.

-- Στις 7 π.μ., ο Παναγιώτης Κατηφές, στέλεχος του ΚΚΕ, θα περιοδεύσει στα ΕΛΤΑ (διανομή) και στις 8 π.μ. στον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Νίκαιας - Ρέντη.

-- Στις 9 π.μ., η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, στέλεχος του ΚΚΕ, στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Κορυδαλλού.

-- Στις 7.30 π.μ., περιοδεία στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στον Πειραιά.

-- Στις 7 π.μ., στο εργοτάξιο της «ORBIT» (Κηφισίας και Λασκαρίδου).

-- Στις 12 μ., στο εργοτάξιο στην οδό Χρυσοσπηλιωτίσσης (πρώην Εθνική Τράπεζα).

-- Στις 10 π.μ. στους εργαζόμενους του Μουσείου Καρδίτσας θα περιοδεύσει ο Αστέρης Χαλάτσης, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας.

-- Στη 1 μ.μ., η ΚΟΒ Εμπορίου Δυτικής Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα πολυκαταστήματα ΝΟΤΟΣ και ΑΤΤΙΚΑ.

Παράλληλα, η ΤΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει περιοδείες στους χώρους ΝΤΙΝΕΤ, ΑΡΤΗΜΑ, «Μπάρμπα Στάθης», «Εδεσμα». Αντίστοιχα, η ΚΟΒ Επισιτισμού θα πραγματοποιήσει περιοδεία στις επισιτιστικές αλυσίδες του κέντρου.

Αύριο Σάββατο:

-- Στις 12 μ., περιοδεία στο ξενοδοχείο «Zafolia» στην Αττική.

-- Στις 10.30 π.μ., η ΚΟΒ Εμπορίου Δυτικής Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο εμπορικό κέντρο «ΟΝΕ SALONICA».

-- Στις 10.30 π.μ., η ΚΟΒ Επισιτισμού της ΚΟ Κ. Μακεδονίας θα περιοδεύσει στα καταστήματα της πλατείας Ευόσμου.

-- Στη 1 μ.μ., η ΚΟΒ Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΚΟ Κ. Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο «GRAND HOTEL».

Την Κυριακή 17 Νοέμβρη:

-- Στις 10.30 π.μ., η ΚΟΒ Επισιτισμού της ΚΟ Κ. Μακεδονίας θα πραγματοποιήσει περιοδεία στα καταστήματα στα Λαδάδικα.

Τη Δευτέρα 18 Νοέμβρη:

-- Στις 6.00 π.μ., ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ, θα επισκεφτεί τον ΟΛΠ, προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.

-- Στη 1 μ.μ., ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, θα επισκεφτεί το ξενοδοχείο «Intercontinental».

-- Στις 8 π.μ., περιοδεία στο μηχανοστάσιο της ΕΕΣΣΤΥ στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

-- Στις 10.30 π.μ., ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ, θα περιοδεύσει στο κεντρικό εργοστάσιο της ΕΕΣΣΤΥ στον Πειραιά.

-- Στις 12 μ. περιοδεία στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

-- Στις 7 μ.μ. στο Καλλίθηρο θα περιοδεύσει ο Εκτορας Γάζος, μέλος της ΤΕ Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org