Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΟΥΣΑ
Δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και απομόνωσης του ρατσισμού

Η αντιπροσωπεία συνδικάτων και φορέων στον προσφυγικό καταυλισμό
Η αντιπροσωπεία συνδικάτων και φορέων στον προσφυγικό καταυλισμό
Στην αλληλεγγύη του λαού της Νάουσας και στην απόφασή του να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στον εγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς, τσακίζεται η προσπάθεια περιθωριακών ομάδων να καλλιεργήσουν τον ρατσισμό και τον πανικό.

Αυτό επιβεβαιώθηκε και μέσα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, το βράδυ της Τετάρτης, όπου έκαναν μαζική παρέμβαση το Εργατικό Κέντρο με τα Σωματεία - μέλη του, ο Αγροτικός Σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας», εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, της Ενωσης Γονέων και άλλοι φορείς, απαιτώντας από τον δήμο να αντιστοιχηθεί με το λαϊκό αίσθημα και να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες και μετανάστες, να συμβάλει ώστε να εμποδίσει να δημιουργηθεί το κλίμα φόβου και πανικού που επιδιώκουν οι κήρυκες του μίσους και του ρατσισμού.

Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η «ενημέρωση - συζήτηση για τις εξελίξεις στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό», μετά την άφιξη σε δύο ξενοδοχεία της περιοχής 193 προσφύγων, εκ των οποίων περίπου οι μισοί είναι βρέφη και ανήλικα παιδιά.

Τόσο η διοίκηση του δήμου όσο και οι άλλες παρατάξεις εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τις ακραίες δράσεις των περιφερόμενων ακροδεξιών και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στους κατατρεγμένους. Απέφυγαν όμως να πουν έστω και μια κουβέντα για τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα και τον διπλό εγκλωβισμό των προσφύγων.

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέδειξαν τις αιτίες που γεννούν τον πόλεμο και την προσφυγιά, τη φτώχεια και τη μετανάστευση και κάλεσαν τον λαό να δυναμώσει τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, να δημιουργηθούν δομές υποδοχής που να παρέχουν ασφάλεια, υγεία, συνθήκες καθαριότητας και υγιεινής καθώς και Εκπαίδευσης. Να στελεχωθούν με ιατρικό και όποιο άλλο αναγκαίο προσωπικό οι δομές, να καταγράφονται τα αιτήματα των προσφύγων και να μεταφέρονται στις χώρες που επιθυμούν, αφού η πλειοψηφία τους δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα. Να επανενωθούν οι οικογένειες και να βρουν τα ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά τις οικογένειές τους.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας έχει μπει μπροστά στην προσπάθεια να αναπτυχθεί ρεύμα συμπαράστασης σε κάθε βασανισμένο άνθρωπο από το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, χτες, αντιπροσωπεία του ΕΚΝ, του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και των Ομάδων Γυναικών Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας της ΟΓΕ επισκέφτηκε τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Αλεξάνδρεια και παρέδωσε φάρμακα.

Συνεχίζοντας να δείχνει την αλληλεγγύη του, σήμερα Παρασκευή, θα επισκεφτεί τις δομές φιλοξενίας προσφύγων στη Νάουσα για να παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων κυρίως για παιδιά και βρέφη που αποτελούν την πλειοψηφία των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα σε δύο δομές στην περιοχή. Το υλικό συγκεντρώνεται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο, τις εξής ώρες: 9 - 12 το πρωί και 6 - 7 το απόγευμα (πληροφορίες στο τηλ: 2332022230).

Σε εξέλιξη βρίσκεται και ο προγραμματισμός δράσης της Φοιτητικής Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες. Αύριο Σάββατο 16/11 προγραμματίζεται εκδήλωση μαζί με την ΕΔΥΕΘ, με τίτλο «Δίνουμε το χέρι στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας». Θα ακολουθήσει συναυλία hip hop ενάντια στον πόλεμο, στο φασισμό και τον ρατσισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ