Παρασκευή 15 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να σταματήσουν άμεσα τα σχέδια για καύση σκουπιδιών στην Κοζάνη

Με αφορμή τα δημοσιεύματα του Τύπου για το ενδεχόμενο κατασκευής εργοστασίου καύσης σκουπιδιών από Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη στην περιοχή των ορυχείων της ΔΕΗ, η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, καλεί το λαό της περιοχής να αντιδράσει απέναντι στο ενδεχόμενο που αφορά την καρκινογόνα καύση απορριμμάτων.

Ηδη, μετά από απόφαση του ΥΠΕΝ, με την παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας της Κέρκυρας και στελεχών της επιχείρησης, η επιχείρηση θα υποδεχθεί στη μονάδα της Κοζάνης 50 - 60 χιλιάδες τόνους σκουπιδιών σε βάθος τριετίας από την Κέρκυρα.

Στην ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να ξεσηκωθούν και να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο νέο έγκλημα εις βάρος της υγείας του λαού. Να απαιτήσουν να σταματήσουν άμεσα τα σχέδια για καύση σκουπιδιών και να διεκδικήσουν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, καθώς και συνεχείς ελέγχους στις ρυπογόνες επιχειρήσεις με ευθύνη του κράτους για την προστασία της δημόσιας υγείας, των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων.

«Ολοι εμείς οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι γονείς και οι νέοι δεν θα αφήσουμε να μετατραπεί η περιοχή που ζούμε και αναπνέουμε σε έναν επικίνδυνο θάλαμο αερίων!

Λέμε όχι στην καύση των σκουπιδιών, η οποία βλάπτει σοβαρά την υγεία και το περιβάλλον για τα κέρδη των λίγων!», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής του Κόμματος και σημειώνει πως «το ΚΚΕ στέκεται απέναντι στην καύση των απορριμμάτων. Στέκεται απέναντι στην οικονομία που δίνει τη δυνατότητα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να σπέρνουν τον καρκίνο από τις καμινάδες τους, με σκοπό να αυγατίσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους και να ανταγωνιστούν η μία με την άλλη με καλύτερους όρους. Βρίσκεται απέναντι στην οικονομία που βασίζεται στο καπιταλιστικό κέρδος και αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως κόστος, τον εργάτη ως φθηνό αναλώσιμο, το περιβάλλον ως πεδίο κερδοφόρων επενδύσεων.

Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Η υλοποίησή τους έρχεται στο έδαφος που έστρωσαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι πολιτικές αποφάσεις των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, τις οποίες συνεχίζει και κλιμακώνει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οι οποίες ενσωμάτωσαν και εφάρμοσαν μέχρι τελευταία λέξη τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις για την περιβαλλοντική πολιτική.

Καπιταλιστικό κέρδος και προστασία της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος είναι ασυμβίβαστα!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ