Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στήριγμα όλης της αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ

Υποστηρίζει τις ανατροπές σε Εργασιακά - Ασφαλιστικό, δεν βγάζει άχνα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Eurokinissi

Τη στήριξη της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ στην αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης σχολιάζει το ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας πως οι εκφυλιστικές πρακτικές και διαδικασίες επιστρατεύονται από τον εργατοπατερισμό ακριβώς για να διασφαλίσουν τη διατήρηση του μηχανισμού στήριξης της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, εντείνει την επίθεσή της στη ζωή της εργατικής τάξης, στα δικαιώματά της», σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Μπροστά στην επίθεση αυτή «η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ όχι μόνο δεν έχει βγάλει άχνα, αλλά στηρίζει όλες τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στις Συλλογικές Συμβάσεις, στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Στη νέα επίθεση της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση, η απάντησή της είναι η συμφωνία της στην ιδιωτικοποίησή της. Πρωτοστατεί στη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου μαζί με τον ΣΕΒ και τις ενώσεις της εργοδοσίας.

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ για την εξολοκλήρου ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ άκρα του τάφου σιωπή. Φαίνεται ότι χρησιμοποιούν καλά τα παλιά φερμουάρ ΖΑΜΑ».

Αλλεπάλληλα τα νέα επεισόδια στο σίριαλ της νοθείας και του εκφυλισμού

«Για να κρατήσουν ζωντανό τον μηχανισμό των εργατοπατέρων πραγματοποιούν "συνέδρια" στήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και παρουσιάζει το νέο «κρούσμα» του «συνεδρίου» - παρωδία που έκαναν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Ελασσόνας.

Σε σχέση με τις εργασίες του το ΠΑΜΕ σημειώνει τα εξής:

«1. Διαδικασία νομιμοποίησης με έλεγχο των πρακτικών των Σωματείων δεν έγινε ποτέ στο ΔΣ.

2. Τέτοια διαδικασία δεν πραγματοποιήθηκε ούτε στο συνέδριο.

3. Το συνέδριο και οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν χωρίς κανείς να γνωρίζει, εκτός από τις εν λόγω ηγεσίες, ποιοι είναι αντιπρόσωποι.

4. Πραγματοποιήθηκε "συνέδριο" χωρίς η απερχόμενη διοίκηση να κάνει απολογισμό δράσης, τον οποίο θα παρουσίαζε στο συνέδριο. Βέβαια, δεν είχε και τίποτα να παρουσιάσει η πλειοψηφία της απερχόμενης διοίκησης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) καθώς όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε μετατρέψει το Εργατικό Κέντρο σε στήριγμα της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

5. Πραγματοποιήθηκε "συνέδριο" χωρίς η απερχόμενη διοίκηση να εγκρίνει τον οικονομικό απολογισμό και να τον παρουσιάσει στο συνέδριο, τη στιγμή μάλιστα που το Εργατικό Κέντρο τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα "μαγαζί" που οργανώνει σεμινάρια διαχειριζόμενο πολλές χιλιάδες ευρώ. Αντιπρόσωποι των συνδικάτων ζήτησαν εγγράφως τον οικονομικό απολογισμό. Ο απερχόμενος πρόεδρος (Γ. Μπαμπάλης) και η γραμματέας του Εργατικού Κέντρου (Τσουμάκου Αφροδίτη) αρνήθηκαν πεισματικά να τον δώσουν.

6. Δεν παρουσιάστηκε επίσης κάποια έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, που σημαίνει πως με ευθύνη και των μελών της δεν έγινε κανένας διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά του Εργατικού Κέντρου».

Μπροστά στα νέα επεισόδια στο σίριαλ του εκφυλισμού και της νοθείας, αλλά και στο νέο γύρο της επίθεσης, η Εκτελεστική Γραμματεία καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να ξεφύγουν από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

«Να δουλέψουμε για την οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε κλάδο και τόπο δουλειάς. Μαζί να οργανώσουμε την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και των εργοδοτικών ενώσεων», σημειώνει στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ.

ΕΚ Καλαμάτας: «Εκλογοαπολογιστική συνέλευση» χωρίς συζήτηση...

Να γίνει εκλογοαπολογιστική συνέλευση χωρίς συζήτηση, μόνο για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής (!), αποφάσισε η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, καταγγέλλει η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η Γενική Συνέλευση είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα τώρα, που η επίθεση από την εργοδοσία και το κράτος της συνεχίζεται αμείωτη (...) Τα σωματεία και το δικαίωμά μας να κουβεντιάζουμε και να αποφασίζουμε ελεύθερα είναι στο στόχαστρο από την κυβέρνηση βάζοντας νέα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση. Ταυτόχρονα ετοιμάζεται νέα επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Η πλειοψηφία της διοίκησης κρίνει ότι δεν χρειάζεται καμία συζήτηση, παρά μόνο εκλογές με συνοπτικές διαδικασίες για να μοιραστούν οι καρέκλες. Θεωρούν τους εκλεγμένους αντιπροσώπους πρόβατα, που άκριτα θα έρθουν να ψηφίσουν! Δεν θέλουν να κουβεντιάσουμε γιατί η αποστολή τους δεν είναι η οργάνωση του αγώνα αλλά η διατήρηση των καρεκλών τους και των προνομίων τους.

Οι πάνω από 180 αντιπρόσωποι που έχουν εκλεγεί από όλα τα σωματεία της πόλης θα έπρεπε σε αυτές τις συνθήκες να κουβεντιάζουν, να αποφασίζουν πώς θα ενημερωθούν οι εργαζόμενοι του νομού γι' αυτές τις εξελίξεις. Θα έπρεπε να παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες απέναντι σε αυτά που ζούμε και αυτά που μας ετοιμάζουν.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, σε αυτόν τον κατήφορο συμφώνησε και η παράταξη ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΕ), συνεχίζοντας τον κατήφορο της ταύτισης με την παράταξη της ΔΑΚΕ (ΝΔ).

Καλούμε τους εκλεγμένους αντιπροσώπους και όλους τους εργαζόμενους του νομού να προβληματιστούν. Η αποστολή των αντιπροσώπων και των συνδικαλιστών δεν είναι μόνο να εκλέγουν. Πρέπει να κουβεντιάζουμε, να έχουμε λόγο για το πώς λειτουργεί το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε από καλύτερες θέσεις να απαντήσουμε στην επίθεσης κυβέρνησης και εργοδοσίας και να διεκδικήσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ