Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΠ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αγώνας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και του λαού

Τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση μέσα από το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ συνοψίζονται στη στόχευση για ακόμα πιο φθηνούς εργαζόμενους, τονίζει η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, καλώντας το λαό σε αγωνιστική απάντηση.

Σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ολα συνιστούν μεγάλη απόδειξη ότι η "ιερή αγελάδα" της καπιταλιστικής ανάπτυξης τρέφεται με "ανταγωνιστικό", "ευέλικτο", δηλαδή φθηνό εργατικό δυναμικό.

Η "βιώσιμη ανάπτυξη" της ΝΔ σήμερα και η "δίκαιη ανάπτυξη" του ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως, δεν είναι ανάπτυξη για όλους. Είναι παραλλαγές της ίδιας καπιταλιστικής ανάπτυξης που χτίζεται πάνω στο τσάκισμα των αναγκών των εργαζομένων.

Επιβεβαιώνεται πως η πολιτική της "απελευθέρωσης" και της "πράσινης Ενέργειας", που επεξεργάζονται από κοινού κεφάλαιο, ΕΕ, κυβερνήσεις και Τοπική Διοίκηση, πάει χέρι χέρι με το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Στη βάση αυτή έχουν βαλθεί να κάνουν τη Δυτική Μακεδονία "ειδική οικονομική ζώνη", δηλαδή "γκέτο" φθηνής εργατικής δύναμης».

Απέναντι σε αυτήν την επίθεση η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί:

«Να δυναμώσει η διεκδίκηση στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα. Να δυναμώσει ο αγώνας για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να έχουν όλοι και όλες εργασία ικανή να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών (...)

Να δυναμώσει η πάλη για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά θα έχει καθοριστικό, κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και όλες. Αυτό είναι το πραγματικά σύγχρονο τον 21ο αιώνα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org