Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ
Προχώρησαν σε στάση εργασίας

Σε στάση εργασίας προχώρησαν στις 12/11 οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Ασύλου, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν στους χώρους των Περιφερειακών Γραφείων Ασύλου της ηπειρωτικής χώρας (ΠΓΑ Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης κ.λπ.), αλλά και στις εγκαταστάσεις των νησιών (Λέσβος, Ρόδος κ.λπ.), για τη σχεδιαζόμενη μεταφορά της υπηρεσίας στο κτίριο του Κεράνη καθώς και για την εντατικοποίηση της δουλειάς από την εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για το Προσφυγικό.

Οπως σημειώνουν, οι υπάλληλοι εργάζονται και οι αιτούντες άσυλο εξυπηρετούνται σε κτίρια και υπαίθριους χώρους, στους οποίους ελλοχεύουν κίνδυνοι για τη σωματική και ψυχική υγεία τους, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι χώροι αυτοί μένουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς υπηρεσίες καθαρισμού.

Τα κτίρια της Υπηρεσίας Ασύλου στην Κατεχάκη έχουν μείνει χωρίς καθαριότητα από τα τέλη Οκτώβρη και οι πρόσφυγες αναγκάζονται να περιμένουν για ώρες δίπλα σε σωρούς σκουπιδιών, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να αδειάζουν τα δοχεία απορριμμάτων και να σκουπίζουν τους εσωτερικούς χώρους, προκειμένου να εργάζονται σε στοιχειωδώς καθαρούς χώρους δουλειάς.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το νέο νόμο για το άσυλο, που ψηφίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, και οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στη χώρα, ενώ επιχειρεί να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα με μεγαλύτερη καταστολή και περιορισμό δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ