Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

«

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, τα ταξικά συνδικάτα της Ελλάδας χαιρετίζουμε και τιμούμε την 46η επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, το Νοέμβρη του 1973». Με αυτά τα λόγια ξεκινά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, που αναλυτικά σημειώνει:

«Καθημερινά στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, με σταθερή αγωνιστική δράση, δίνουμε συνέχεια και προοπτική στις αγωνιστικές παραδόσεις και παρακαταθήκες του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Ο αταλάντευτος και διαρκής αγώνας ενάντια στη φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική δικτατορία, η αλύγιστη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στα βασανιστήρια και στις εξορίες αποτελούν οδηγό και εμπνέουν τα σημερινά αγωνιστικά βήματά μας.

Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για την εργατική τάξη της χώρας μας, και τη νεολαία, που μετά την κρίση βλέπει και στην περίοδο της ανάπτυξης να συνεχίζεται η πολιτική των κυβερνήσεων που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, κυβερνήσεις και φιλοΝΑΤΟικά κόμματα προκαλούν τον ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας τη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ ως "παράγοντα ειρήνης και σταθερότητας". Τα ψέματά τους αποκαλύπτονται όταν η νέα κυβέρνηση της ΝΔ, προσπαθώντας να ανταγωνιστεί την παρακαταθήκη του "διαβολικά καλού" ΣΥΡΙΖΑ, έφτασε στο σημείο να μιλά με περηφάνια για το αίμα των Ελλήνων φαντάρων που θα χυθεί στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που σχεδιάζουν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Ενώ τον Οκτώβρη υπέγραψε με τις ΗΠΑ Συμφωνία για τις βάσεις, που κάνουν την Ελλάδα πυριτιδαποθήκη, ακόμη και πυρηνικών!

Από τη μια, δολοφονούν τους λαούς της Συρίας, της Παλαιστίνης, του Αφγανιστάν, από την άλλη καλλιεργούν το ρατσισμό και την ξενοφοβία, απέναντι στους πρόσφυγες που οι ίδιοι ξερίζωσαν από τα σπίτια τους.

Με μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια και στον ταξικό, αγωνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δίνουμε απάντηση στο δόγμα "νόμος και τάξη", στον εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή, καθώς και στην κατάργηση του ασύλου. Δίνουμε απάντηση σε κυβερνήσεις και βιομηχάνους που θέλουν τα συνδικάτα στο "γύψο" και τα Πανεπιστήμια Ανώνυμες Εταιρείες.

Τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας. Οργανώνουμε νέους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και των κυβερνήσεών του. Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Απαντάμε στους υμνητές της χούντας, στους θρασύδειλους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής.

Απέναντι στα αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών, απέναντι στην πολιτική που δολοφονεί τα όνειρα και το μέλλον της νέας γενιάς για τα κέρδη των λίγων, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατών και της νεολαίας σε μόρφωση, δουλειά, ζωή.

Ανοίγουμε το δρόμο για να γίνουν πράξη τα συνθήματα και οι διεκδικήσεις των αγωνιστών της αντιδικτατορικής πάλης και του Πολυτεχνείου του '73».

Κατάθεση στεφάνων

Το ΠΑΜΕ καλεί σε κατάθεση στεφανιών στο Πολυτεχνείο το Σάββατο 16 Νοέμβρη. Ο τόπος συνάντησης θα είναι στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος), στις 11.30 το πρωί. Το ΠΑΜΕ καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών, της νεολαίας της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος.

Στην κατάθεση στεφανιών και στο ραντεβού το Σάββατο, στις 11.30 π.μ., καλεί τα σωματεία - μέλη της και τις Ενώσεις η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λαός και νεολαία τιμούν τα μηνύματα του Νοέμβρη(2023-11-16 00:00:00.0)
Πιο μαζικά, με αισιοδοξία, για την τελική νίκη του λαού και της νεολαίας!(2019-11-19 00:00:00.0)
Εργάτες - νεολαίοι μαζί στον αγώνα(2004-11-17 00:00:00.0)
Οπως τότε έτσι και τώρα...(2001-11-17 00:00:00.0)
Ζει μέσα στους αγώνες μας(2001-07-28 00:00:00.0)
Παλλαϊκός ο γιορτασμός της εξέγερσης(1998-11-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ