Τρίτη 12 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ενιαίος μαζικός αγώνας για την Κοινωνική Ασφάλιση, απέναντι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση

Με μεγαλύτερη ορμή στη μάχη για τα συλλαλητήρια στις 30 Νοέμβρη

Με μαζική συμμετοχή και γόνιμο προβληματισμό στη σύσκεψη που οργάνωσε χτες η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα μπαίνουν με μεγαλύτερη ορμή στη μάχη για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων στις 30 Νοέμβρη ενάντια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση που βρίσκεται στα σκαριά από την κυβέρνηση.

Στην παρουσίαση της εισήγησης από την Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΦΣΕΕ) και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αλλά και σε όλες τις ομιλίες συνδικαλιστών που ακολούθησαν, υπογραμμίστηκε η ανάγκη για ένα πλατύ άνοιγμα στους χώρους δουλειάς, με περιοδείες, συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, ενόψει των συλλαλητηρίων αλλά και όλο το επόμενο διάστημα, για να μπουν αποφασιστικά και εξοπλισμένες ακόμα περισσότερες δυνάμεις στη μάχη για την υπεράσπιση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, όπως και αυτό της Αθήνας, που θα γίνει στα Προπύλαια στις 10.30 π.μ., θα πρέπει να είναι το εφαλτήριο, καθώς απαιτείται κλιμάκωση της πάλης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Εκτός από την εισηγητική ομιλία, παρεμβάσεις στη σύσκεψη έκαναν οι εξής: Ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Δημήτρης Βιτάλης από την ΟΒΣΑ, η Μαρία Φιλανταράκη από την ΟΓΕ, ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, η Κατερίνα Γεράκη από την Επιτροπή Αγώνα Δικηγόρων, ο Δημήτρης Πετρόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανικών του Δημοσίου, ο Θανάσης Γκώγκος από τη Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, ο Αντώνης Κουρούκλης, πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ, ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ, ο Νίκος Δάρδαλης από τους εκπαιδευτικούς, ο Βαγγέλης Μπακλαβάς από το Σωματείο στη «Wind» και ο Τάσος Ζερβός, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων.

Οι συνδικαλιστές που πήραν το λόγο ανέδειξαν το περιεχόμενο της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης, που πατάει σε όλες τις προηγούμενες ανατροπές. Παράλληλα, αναδείχθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα στην Ασφάλιση, όπως των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των γυναικών. Αναδείχθηκε η ανάγκη ειδικής προσέγγισης των νέων εργαζομένων, οι οποίοι είναι και οι κύριοι αποδέκτες της ιδεολογικής επίθεσης ώστε να πειστούν για τα δήθεν πλεονεκτήματα της ιδιωτικής ασφάλισης. Τονίστηκε επίσης η ανάγκη προβολής συνολικά της σημασίας της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τέλος, οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν στη σύσκεψη ενέκριναν ψήφισμα καταδίκης της χτεσινής παραβίασης του πανεπιστημιακού ασύλου και επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ.

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις τοποθετήσεις συνδικαλιστών στη χτεσινή σύσκεψη θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ