Τρίτη 12 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Αύριο η κινητοποίηση ενάντια στην «ευελιξία» και τα «δουλεμπορικά»

Κινητοποίηση ενάντια στις «ευέλικτες» μορφές εργασίας και στο αίσχος των «δουλεμπορικών» γραφείων διοργανώνουν αύριο, Τετάρτη, με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος, στις 6.30 μ.μ., και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, σωματεία από κλάδους της Βιομηχανίας.

Για την επιτυχία της κινητοποίησης προχωρούν καθημερινά σε εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς.

Χτες, μεταξύ άλλων, συζήτηση έγινε με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση «L'Oreal», ενώ αντίστοιχη παρέμβαση θα γίνει σήμερα στο εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας «Boeringher», με το Συνδικάτο Φαρμάκου αλλά και επιχειρησιακά σωματεία να προετοιμάζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων. Στον κλάδο των Τροφίμων, σήμερα σχεδιάζεται εξόρμηση στο εργοστάσιο της «Elbisco».

«Το 2019, που η τεχνολογία και η επιστήμη έχουν εκτοξεύσει τις παραγωγικές δυνατότητες, αντί η ζωή του εργαζόμενου να καλυτερεύει από κάθε σκοπιά, χτυπιέται από παντού. Είναι ώριμες οι συνθήκες για να δουλεύουμε σταθερά, να αμειβόμαστε ικανοποιητικά, να δουλεύουμε με ασφάλεια, να έχουμε ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας, να έχουμε πρόσβαση σε δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Αντί αυτού, οι μισθοί μας έχουν μειωθεί, η εργασία μας ξεπερνάει το 8ωρο όποτε έχει ανάγκη ο εργοδότης και καθόμαστε άνεργοι όταν δεν μας έχει ανάγκη, τσακιζόμαστε από τα εργατικά δυστυχήματα και τις επαγγελματικές ασθένειες... Αυτό που μπαίνει εμπόδιο στην ικανοποίηση των αναγκών μας είναι η ακόρεστη δίψα των καπιταλιστών για κέρδη και η στήριξη των εργοδοτών από όλες τις κυβερνήσεις με το ατελείωτο αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν οικοδομήσει», τονίζουν τα σωματεία και καταλήγουν: «Εχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε. Με δυνατό ταξικό εργατικό κίνημα και συνεχή αγώνα που θα βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών. Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!».

Στην κινητοποίηση καλεί και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής. Σε ανακοίνωσή του σκιαγραφεί το τοπίο της «ευελιξίας» στον κλάδο: Στον ΟΤΕ το 1/3 των εργαζομένων στις θυγατρικές του Ομίλου, δηλαδή περίπου οι 5.500 από τους 15.500 εργαζόμενους, είναι «ενοικιαζόμενοι» μέσω τρίτων εταιρειών και βρίσκονται εκτός Συλλογικών Συμβάσεων. Στα τηλεφωνικά κέντρα όλων των εταιρειών κυριαρχούν η μερική απασχόληση, οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Στις εταιρείες Πληροφορικής αποτελούν καθεστώς τα εξαντλητικά ωράρια, οι απλήρωτες υπερωρίες, τα «stand by», ενώ έχει κάνει την εμφάνισή της και η δουλειά με «μπλοκάκι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ