Τρίτη 12 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο χαιρετισμός του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στο Συνέδριο

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ευχόμαστε οι εργασίες του 15ου Συνεδρίου σας να είναι επιτυχημένες.

Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει και από το βήμα του Συνεδρίου σας, για μια ακόμη αφορά, το σεβασμό της για τις θυσίες και τη χωρίς τέλος ανιδιοτελή προσφορά των αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης, των μαχητών και μαχητριών του θρυλικού ΕΛΑΣ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων, της ΕΠΟΝ, του ΕΛΑΝ, της ΟΠΛΑ, της Εθνικής Αλληλεγγύης, καθώς και των αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που έδωσαν σκληρές μάχες σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Το Συνέδριό σας διεξάγεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την αντιλαϊκή πολιτική.

Οπως έκανε με τον λεγόμενο «αναπτυξιακό» νόμο, όπως κάνει με την προσπάθεια θωράκισης του αστικού πολιτικού συστήματος με τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση που ετοιμάζει, όπως κάνει με τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την έξοδο από τη βαθιά οικονομική καπιταλιστική κρίση και μια αδύνατη και επισφαλή οικονομική ανάκαμψη.

Η δεκαετία που πέρασε έδειξε πιο καθαρά τα μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. Βέβαια, με την κυβερνητική διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ πήρε μια ανάσα, όμως τα προβλήματα είναι μπροστά και οι προοπτικές ανάπτυξης δεν είναι τόσο ρόδινες όσο προσπαθεί η ΝΔ να τις παρουσιάσει.

Η παγκόσμια οικονομία έχει δυσκολίες στην ανάπτυξη, οι εκτιμήσεις των διεθνών διακρατικών καπιταλιστικών οργανισμών, όπως το ΔΝΤ, μιλούν για επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης και κινδύνους νέας ύφεσης.

Η πάλη μας στρέφεται συνολικά ενάντια στο σύστημα της αδικίας

Η στρατηγική κατεύθυνση της κυβέρνησης και των καπιταλιστών, με τις ενώσεις τους και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τους, είναι:

Η πιο βαθιά πρόσδεση στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, όπως φαίνεται και με τη «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» με τις ΗΠΑ, και ταυτόχρονα η εξασφάλιση της μέγιστης κερδοφορίας για τις ανάγκες μιας καπιταλιστικής ανάπτυξης που θα ξεζουμίζει μόνο το λαό και θα εντείνει την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

Η κυβέρνηση έχει διακηρυγμένο στόχο να μετατρέψει ολόκληρες περιοχές σε Ειδικές Οικονομικές Ζώνες φορολογικών παραδείσων και διευκολύνσεων για το κεφάλαιο, και ταυτόχρονα την κατάργηση ουσιαστικά κάθε προστασίας για τους εργαζόμενους.

Η πάλη που διεξάγουμε αφορά την ίδια την ζωή των εργαζομένων και τα προβλήματά τους, είτε βγαίνουμε στις διαδηλώσεις ενάντια στο ΝΑΤΟ και τις βάσεις του θανάτου, είτε κάνουμε συλλαλητήριο για ανθρώπινες συντάξεις και μισθούς, είτε παλεύουμε ενάντια στην τρομοκρατία, στην καταστολή, για τα δικαιώματά μας.

Ολα αυτά δένονται με κόκκινη κλωστή και γι' αυτό η πάλη μας στρέφεται συνολικά ενάντια στο σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης.

Ξέρουμε ότι η ανάπτυξη που μας τσαμπουνάνε, είτε την ονομάζουν δίκαιη, όπως την έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε βιώσιμη, όπως τη λέει η ΝΔ, δεν είναι ανάπτυξη για τους εργαζόμενους, για το λαό.

Είναι ανάπτυξη για το κεφάλαιο και προϋποθέτει το τσάκισμα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η παραπέρα ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού, η επέκταση των «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων. Γενική κατεύθυνση είναι η συμπίεση κι άλλο προς τα κάτω του μέσου μισθού.

Τα δύο νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ για το «επιτελικό κράτος» και την «ψηφιακή διακυβέρνηση» δυναμώνουν το αστικό κράτος και εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες του κεφαλαίου. Προωθούν νέες φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ την ίδια ώρα «τρέχουν» οι εξελίξεις στις τράπεζες με τα «κόκκινα» δάνεια και συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις σε βάρος εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών.

Η ύπαρξη του ΚΚΕ φωτεινό ορόσημο μέσα σε μια σύνθετη δύσκολη κατάσταση

Εκτιμούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέα προβλήματα, σε κατάσταση σύνθετη και δύσκολη, που εξακολουθεί να καθορίζεται και να σηματοδοτείται από τις αντεπαναστατικές ανατροπές.

Υπάρχει συνολικό πισωγύρισμα, παραμένει ο αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων. Ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικών κρίσεων, φουντώνουν ανορθολογικές και αντιδραστικές θεωρίες, συντηρητισμός και αυταπάτες, έως και ξαναβγαίνουν από το αυγό του φιδιού φασιστικά μορφώματα και κόμματα.

Από την άλλη, όμως, ένα σημαντικό δεδομένο που συνυπολογίζουμε είναι η ύπαρξη του Κόμματός μας, του ΚΚΕ. Με τον επαναστατικό του χαρακτήρα, με επιρροή στο κίνημα και τις λαϊκές μάζες, με κύρος στο διεθνές κίνημα.

Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις, η επιτυχία των κεντρικών Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», το αποδεικνύουν. Νέες δυνάμεις οργανώνονται στο Κόμμα και την ΚΝΕ, συμπαρατάσσονται, συσπειρώνονται γύρω από το Κόμμα.

Είναι το Κόμμα μας αυτό το οποίο αναπτύσσει τις θεωρητικές του επεξεργασίες, το οποίο μελετά την Ιστορία του, βγάζοντας πολύτιμα, επαναστατικού χαρακτήρα συμπεράσματα. Εχουμε πλήρη συνείδηση ότι χρειάζεται να γινόμαστε ακόμα πιο ικανοί, με ισχυρούς δεσμούς στις λαϊκές δυνάμεις, πιο ικανοί να δουλεύουμε με την πολιτική μας.

Είμαστε περήφανοι για την πρωτοπόρα δράση του Κόμματός μας

Σε αυτόν το δρόμο, και η δράση η δική σας είναι σημαντική βοήθεια και συμβολή ώστε ολοένα και περισσότερες δυνάμεις του λαού μας, από τις οικογένειες των αγωνιστών της Αντίστασης, των μαχητών του ΔΣΕ, των πολιτικών προσφύγων, να συμμετέχουν στο κίνημα, να συμπορεύονται με το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ είναι περήφανο γιατί στην υπερεκατοντάχρονη ηρωική ιστορική του διαδρομή ξεχωρίζει η πρωτοπόρα δράση του:

-- Για τη λαϊκή απελευθερωτική πάλη στην περίοδο της Κατοχής και την απελευθέρωση του λαού μας από το ναζισμό.

-- Η πάλη του στην ταξική αναμέτρηση του Δεκέμβρη του 1944.

-- Η τρίχρονη εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Το Κόμμα είναι περήφανο γιατί στην έναρξη του Β' Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού Πολέμου και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν, με την έναρξη του ιταλοελληνικού πολέμου (28 Οκτώβρη 1940), αν και βαριά χτυπημένο από τη μεταξική δικτατορία, σάλπισε την Αντίσταση, όταν τα αστικά κόμματα καλούσαν το λαό σε υποταγή γιατί τάχα ο εχθρός ήταν ανίκητος.

Το Κόμμα μας έδωσε κατεύθυνση στην πάλη του λαού ενάντια στην ξένη εισβολή, με τα τρία γράμματα του Ν. Ζαχαριάδη.

Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια δεν ήταν απαλλαγμένη από αντιφάσεις και προβλήματα που είχε η στρατηγική της Κομμουνιστικής Διεθνούς εκείνη την περίοδο, σε σχέση με το χαρακτήρα του πολέμου και τη σύνδεση της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη ναζιστική κατοχή με την πάλη για την οριστική απελευθέρωση της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων από την εκμετάλλευση, την ανέχεια και την καταπίεση, για την οριστική ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική αναγέννηση της κοινωνίας.

Στην περίοδο της Κατοχής, το ΚΚΕ κατάφερε να ανασυγκροτήσει τις Οργανώσεις του, να πρωταγωνιστήσει στον μαζικό πολιτικό και ένοπλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, με την ίδρυση του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ, της Εργατικής Αλληλεγγύης, των λαογέννητων θεσμών στην Ελεύθερη Ελλάδα.

Αναδείχθηκε σε ηγετική πολιτική δύναμη και αιμοδότη του αγώνα. Εδωσε την τιτάνια μάχη κατά της πείνας και της επιστράτευσης, σε αντίθεση με τα αστικά κόμματα και τους ηγέτες τους, που έφυγαν στο εξωτερικό, ενώ ένα τμήμα τους παρέμεινε συνεργαζόμενο με τον κατακτητή.

Με την απελευθέρωση, το ΚΚΕ αρνήθηκε να δεχτεί τους όρους και τη βία που επέβαλε η κυβέρνηση της «εθνικής ενότητας» (του Λιβάνου). Επέλεξε να δώσει τον μεγαλειώδη αγώνα των 33 ημερών, τον Δεκέμβρη του '44, κατά της αστικής τάξης και της Μεγάλης Βρετανίας, που επενέβη με πρόσκληση του Γ. Παπανδρέου και με στόχο να τσακίσουν το ΕΑΜικό κίνημα και το ΚΚΕ.

Δεν υποτάχθηκε και μετά την απαράδεκτη Συμφωνία της Βάρκιζας. Αν και καθυστερημένα, γεγονός που το πλήρωσε ακριβά, οργάνωσε και ηγήθηκε στον τρίχρονο ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ (1946 - 1949), μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις της ταξικής πάλης στην Ελλάδα τον προηγούμενο αιώνα.

Μπροστά στο δίλημμα «υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση», το λαϊκό κίνημα επέλεξε τον δεύτερο δρόμο.

Ο ΔΣΕ είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι οι κοινωνικές αντιθέσεις δεν χωράνε στα ιδεολογήματα της λεγόμενης «εθνικής ομοψυχίας» και της κατάργησης των ταξικών διαχωριστικών γραμμών.

Δεν είναι τυχαίος ο λυσσαλέος αντικομμουνισμός

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα διάφορα ιμπεριαλιστικά επιτελεία την ηρωική αυτή ιστορική περίοδο, της δεκαετίας 1940 - 1949, πασχίζουν να την αμαυρώσουν με τον λυσσαλέο, δηλητηριώδη αντικομμουνισμό και αντισοβιετισμό.

Επιδιώκουν να καταγραφεί σε ευρύτερα τμήματα της εργατικής τάξης και του λαού ως «φυσιολογική» η καταδίκη των πρωτοπόρων ιδεών και της πάλης για την κοινωνική απελευθέρωση. Επιδιώκουν να γίνει αποδεκτή η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο ως «κανονικότητα» που δεν θα αμφισβητείται.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο είναι: Αν όντως η πάλη για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού έχει «ηττηθεί οριστικά», τότε γιατί αυτός ο αντικομμουνιστικός οχετός;

Αν όντως η υπόθεση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού είναι κάτι το παρωχημένο, θα αρκούσε απλά να την αγνοήσουν, αλλά ο καπιταλισμός δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να απαλλαγεί από την ανεργία, τη φτώχεια, τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, τις οικονομικές κρίσεις, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γεννούν προσφυγιά και μετανάστευση, μαζική δυστυχία.

Σε αυτές τις συνθήκες επιδιώκουν να έχει «σβήσει από το χάρτη» κάθε φωνή αμφισβήτησης του εκμεταλλευτικού συστήματος ή, ακόμη και αν υπάρχει, να είναι ακίνδυνη για την αστική εξουσία. Γι' αυτό η αστική τάξη και τα επιτελεία της πασχίζουν να οδηγήσουν πρωτοπόρες δυνάμεις στην ενσωμάτωση και τον συμβιβασμό, είτε με τον εκφοβισμό είτε προτείνοντας την οικειοθελή παραίτηση από τον ταξικό αγώνα. Ετσι, χρησιμοποιούν εναλλάξ το «καρότο» και το «μαστίγιο»...

Εσείς, βεβαίως, ξέρετε πολύ καλύτερα από τον καθένα ότι σαν αποφασίσει ο οργανωμένος λαός να σηκώσει κεφάλι, με εμπιστοσύνη στην ανεξάντλητη, άτρωτη δύναμή του και οδηγό το ΚΚΕ, δεν υπάρχει καμιά άλλη δύναμη να τον συγκρατήσει. Αλλωστε γι' αυτό ποτέ δεν σταματήσατε και συνεχίζετε τον αγώνα.

Βαθαίνουν η ιμπεριαλιστική δράση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας

Σήμερα βαθαίνει η ιμπεριαλιστική δράση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με Ρωσία - Κίνα, στα πολύπαθα και βαμμένα με αίμα των λαών Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι Αμερικανοί, με αφορμή την υπογραφή της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας» Ελλάδας - ΗΠΑ, όπως αποκαλούν τη Συμφωνία για τις βάσεις, τονίζουν τη σημασία και τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα δολοφονικά στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ, με πολλαπλούς κινδύνους για το λαό μας. Λένε ότι η θέση της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, σε κοντινή απόσταση από τα Βαλκάνια, την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, αυξάνει τη σημασία της στην αντιμετώπιση των προτεραιοτήτων της αμερικανικής ασφάλειας και της Ενέργειας.

Η Ελλάδα είναι αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ εντός και εκτός της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί τη συμμετοχή της Ελλάδας σε όλους τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και της ΕΕ ως κλειδί για να πετύχει τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, που είναι η από καλύτερη θέση για την αστική τάξη και τα κέρδη της συμμετοχή στην ιμπεριαλιστική δράση στην ευρύτερη περιοχή μας από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Και μάλιστα στο πλαίσιο των ανταγωνισμών με την τουρκική αστική τάξη.

Ετσι μετατρέπουν την Ελλάδα σε ορμητήριο ιμπεριαλιστικής πολεμικής δράσης.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της διοικήτριας του 6ου Στόλου των ΗΠΑ από τη Σούδα, ότι αυτή αποτελεί στρατηγική βάση για προωθημένες επιχειρήσεις σε Μεσόγειο, Ερυθρά και Μαύρη Θάλασσα.

Αυτό όμως το σφιχταγκάλιασμα με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν αποτελεί καμία εγγύηση σταθερότητας, αλλά, όπως αποδεικνύει η πολύ πρόσφατη πείρα με το «πράσινο φως» που έδωσαν αυτές οι δυνάμεις για τη νέα τουρκική εισβολή στη Συρία, εμπλέκει τους λαούς της περιοχής σε νέο αιματοκύλισμα, στη δημιουργία νέων στρατιών ξεριζωμένων προσφύγων.

Μας λένε ότι το σφιχταγκάλιασμα με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ όπως και η συμμετοχή στην ΕΕ αποτελούν ασπίδα προστασίας και ασφάλειας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, προστασίας του λαού μας. Μάλιστα, λένε ότι το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο προστατεύει τα σύνορά μας.

Δηλαδή, καθησυχάζουν το λαό ότι ο κατεξοχήν παγκόσμιος δολοφονικός για τους λαούς συνασπισμός κρατών, που βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, προστατεύει το λαό και τα σύνορά μας!!!

Καμιά εμπιστοσύνη, εδώ και τώρα οργάνωση της πάλης, για να κλείσουν οι βάσεις, να γυρίσει στην Ελλάδα ο ελληνικός στρατός που βρίσκεται έξω από τα σύνορα, αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο καπιταλιστικός μονόδρομος οξύνει τις ταξικές αντιθέσεις ανάμεσα σε αστούς και εργατική τάξη, αλλά και τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, τη διαπάλη τους, με κίνδυνο πιο γενικευμένων ιμπεριαλιστικών πολεμικών αναμετρήσεων, με συμμετοχή και της Ελλάδας.

Γι' αυτό η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική πολιτική και για την ικανοποίηση των αναγκών των οικογενειών μας συνδέεται άρρηκτα με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτόν.

Συσπείρωση στο ΚΚΕ η απάντηση στις δυνάμεις που καπηλεύονται την Αντίσταση

Χρειάζεται να ενταθεί και με αυτό το περιεχόμενο η δράση στις οικογένειες των αντιστασιακών, των μαχητών του ΔΣΕ και των πολιτικών προσφύγων, προκειμένου να συμβάλουμε στη συσπείρωση και συμπόρευσή τους με το Κόμμα μας.

Αντιμετωπίζοντας την ύπουλη και παραπλανητική δράση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στους αντιστασιακούς, που αφενός καπηλεύονται την Αντίσταση, ταυτίζοντας τα ιδανικά, τις αξίες και τα οράματά της με τη δική τους πολιτική, ενώ αναπτύσσουν και αντιΚΚΕ δραστηριότητα.

Αξιοποιούν τα λαϊκά προβλήματα προκειμένου να συσπειρώσουν λαϊκές δυνάμεις με την πολιτική τους, κόντρα στο Κόμμα μας, με τη γνωστή ρητορική ότι αυτά που λέει το ΚΚΕ και για τα οποία πάλεψαν οι αντιστασιακοί, οι μαχητές του ΔΣΕ, οι πολιτικοί πρόσφυγες στις Λαϊκές Δημοκρατίες, είναι δήθεν ανέφικτα. Ετσι αμαυρώνουν τους αγώνες της ηρωικής αυτής γενιάς.

Πρέπει να έχουμε καθαρό ότι ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, οι οπορτουνιστικές δυνάμεις ΛΑΕ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ. αναπτύσσουν δράση στις οικογένειες των αντιστασιακών, των μαχητών του ΔΣΕ και των πολιτικών προσφύγων.

Γι' αυτό χρειάζεται πολύμορφη δουλειά ώστε να μην εγκλωβίζονται οικογένειες αντιστασιακών, των μαχητών του ΔΣΕ και των πολιτικών προσφύγων, στην πολιτική αυτών των δυνάμεων. Να απεγκλωβίζονται όσοι έχουν εγκλωβιστεί, να τους εντάσσουμε στα παραρτήματά μας, αλλά να συσπειρώνονται και στο ΚΚΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καπηλεύεται την ένδοξη Ιστορία της Αντίστασης και της πάλης με το όπλο στο χέρι για την απελευθέρωση της Ελλάδας, για να γίνει ο λαός μας αφέντης στον τόπο του. Εσείς το ξέρετε πολύ καλύτερα από τον καθένα γιατί είστε οι πρωταγωνιστές, με το ΚΚΕ καθοδηγητή και μπροστάρη, νου και ψυχή αυτών των ένδοξων αγώνων.

Τους αγώνες της Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους αγώνες του λαού μας δεν τους χαρίζουμε σε κανέναν, πολύ περισσότερο στον ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει τα εύσημα από το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την ΕΕ, αφού πρώτα τους «ξέπλυνε» ως δολοφόνους λαών.

Εσείς μπορείτε να υπερασπιστείτε αυτούς τους ανεκτίμητους αγώνες της γενιάς της Αντίστασης και του ΔΣΕ, αξιοποιώντας και το Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματος που πρέπει να μελετηθεί και να διαδοθεί. Αγώνες που είναι παρακαταθήκη στο σήμερα, όπως όλη η 100χρονη Ιστορία του ΚΚΕ, υπερασπιζόμενοι το ΚΚΕ.

Η συνεχής και όσο γίνεται ολοκληρωμένη δράση για τη διάδοση της Ιστορίας της περιόδου 1940-1949, η αντεπίθεση στην αστική και οπορτουνιστική ιδεολογική και πολιτική παρέμβαση διαστρέβλωσης της Ιστορίας, είναι ένα από τα μεγάλα μέτωπα, στα οποία μπορείτε να συμβάλετε, όπως κάνετε έως τώρα, ακόμη πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά.

Η ανάδειξη, με τη δράση σας, του πρωτοπόρου, καθοδηγητικού ρόλου του ΚΚΕ μέσα από την Ιστορία, του ηρωικού αγωνιστικού στοιχείου, της πείρας, των αξιών του αγώνα, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες επεξεργασίες μας, μπορούν να συμβάλουν στη διαπαιδαγωγητική δουλειά, στη διαμόρφωση της συνείδησης, ώστε να συσπειρώνονται λαϊκές δυνάμεις με το ΚΚΕ, να συμμετέχουν στην πάλη.

Συνεχίζουμε μαζί, με κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο, για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ώστε να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος.

Είμαστε σίγουροι ότι οι εργασίες του Συνεδρίου σας, οι αποφάσεις του θα συμβάλουν ώστε να ανέβει πολλά σκαλιά πιο ψηλά το μπόι μας.

Στην ακούραστη δράση για να ευοδωθούν οι στόχοι του Συνεδρίου σας και για να δυναμώσουμε το ΚΚΕ. Για να κάνει την αντεπίθεση, στην πάλη για την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ