Τρίτη 12 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΕΛΜΕ
Κάλεσμα σε πανελλαδική κινητοποίηση στις 23 Νοέμβρη

Κάλεσμα κοινής πάλης απευθύνουν στα εκπαιδευτικά σωματεία, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, Σύλλογοι και ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Σύσκεψη στις 3 Νοέμβρη.

Τα σωματεία προβάλλουν ένα αγωνιστικό πλαίσιο για το δικαίωμα των μαθητών σε ολόπλευρη μόρφωση, το δικαίωμα των εκπαιδευτικών σε μόνιμη και σταθερή δουλειά και για μια σειρά σύγχρονες ανάγκες της Εκπαίδευσης.

Απευθύνονται με συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης που περιλαμβάνει Πανελλαδική Συγκέντρωση Συλλόγων - ΕΛΜΕ - Επιτροπών Αναπληρωτών στην Αθήνα, στις 23 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, με αιχμή το ζήτημα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, των μόνιμων διορισμών και των δικαιωμάτων των αναπληρωτών, από κοινού με άλλα τμήματα των ελαστικά εργαζομένων στο Δημόσιο. Επίσης, νέα σύσκεψη συντονισμού την ίδια μέρα, απαιτώντας από ΔΟΕ - ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 29 Νοέμβρη, αν υπάρξει νομοσχέδιο για την Εκπαίδευση.

Καλούν επίσης στις συγκεντρώσεις των συνταξιουχικών οργανώσεων και των συνδικάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα το Σάββατο 30 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα για το Ασφαλιστικό και σε οργάνωση της έμπρακτης αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, με συγκέντρωση υλικού, εκδηλώσεις για τα παιδιά κ.ά. Επίσης, καλούν στην υιοθέτηση του κοινού καλέσματος του Συλλόγου ΠΕ Ανατ. Αττικής «Ο Σωκράτης» και του Α' Συλλόγου Αθηνών υπέρ της απεργίας - αποχής από την «αξιολόγηση».

Το κάλεσμα υπογράφουν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης», Νέας Ιωνίας - Ηρακλείου «Γ. Σεφέρης», Περάματος - Κερατσινίου «Ν. Πλουμπίδης», Βύρωνα - Καισαριανής «Ρ. Ιμβριώτη», Αργυρούπολης - Ελληνικού «Θουκυδίδης», Χαϊδαρίου, Λήμνου, Ικαρίας, οι ΕΛΜΕ Ζακύνθου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λήμνου, Φθιώτιδας, Πειραιά, Β' Αχαΐας, Β' Δωδεκανήσου, ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας, το ΝΤ Κεφαλονιάς της ΑΔΕΔΥ και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ