Σάββατο 9 Νοέμβρη 2019 - Κυριακή 10 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Την Τετάρτη η κινητοποίηση ενάντια στις «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις

Από την παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή
Από την παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή
Με μαζική εξόρμηση - παρέμβαση σε εταιρεία παροχής «υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού» συνέχισαν την Παρασκευή τη δράση τους ενάντια στις «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις κλαδικά σωματεία από τη Βιομηχανία στην Αττική.

Με ανακοίνωσή τους κάλεσαν τους εργαζόμενους στην κινητοποίηση που οργανώνουν την Τετάρτη 13/11, με συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος στις 6.30 μ.μ. και πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

«Οπως και αν εμφανίζεται κάθε φορά η εργολαβική εργασία, στοχεύει στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και στο σμπαράλιασμα του σταθερού εργάσιμου χρόνου», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία. Υπογραμμίζουν πως η διάδοση αυτών των εργασιακών σχέσεων δεν αφορά μόνο όσους δουλεύουν υπό το καθεστώς τους, αφού λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων συζήτησαν με τους εργαζόμενους, που ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνουν οι υποσχέσεις της εταιρείας για «ολοκληρωμένες λύσεις προσωρινής απασχόλησης που περιλαμβάνουν την εύρεση, πρόσληψη και διαχείριση των εργαζομένων».

Στην παρέμβαση συμμετείχαν και συνδικαλιστές του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Στο επίκεντρο του προβληματισμού βρέθηκε η ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι ψεύτικοι διαχωρισμοί των εργαζομένων που προωθούν οι εργοδότες μέσα και από το καθεστώς της εργολαβικής και «ενοικιαζόμενης» εργασίας, να δυναμώσουν η ενότητα και ο αγώνας για σύγχρονα δικαιώματα.

«Κατά κανόνα οι εργαζόμενοι με σταθερή εργασία αντικαθίστανται από εργαζόμενους με "ευέλικτες" σχέσεις, ενώ τα μισθολογικά τους δικαιώματα πιέζονται από την εναλλακτική προσφορά φθηνότερης εργασίας», σημειώνουν τα σωματεία. «Εχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε. Με δυνατό ταξικό εργατικό κίνημα και συνεχή αγώνα που θα βάζει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των εργατών. Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!», καταλήγουν.

Στην τελική ευθεία μπροστά στην κινητοποίηση, τα σωματεία οργανώνουν εξορμήσεις σε μια σειρά από χώρους δουλειάς στους οποίους οι «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες. Μεταξύ άλλων, εξορμήσεις προγραμματίζονται: Τη Δευτέρα 11/11 στο εργοστάσιο της «Boeringher». Την Τρίτη 12/11 στο εργοστάσιο της «Elbisco».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ