Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΚΙΕΣ - ΝΕΑΠΟΛΗ
Καταδικάζουν τη ρατσιστική επίθεση σε πρόσφυγα μαθητή

Κινητοποίηση φορέων σήμερα στις 6 μ.μ. στο ρολόι της Νεάπολης

Τη φασιστική ρατσιστική επίθεση σε βάρος του 13χρονου πρόσφυγα μαθητή από το Ιράν, που έγινε έξω από σχολείο στη Νεάπολη, καταδικάζουν φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος και της νεολαίας, ενώ ετοιμάζονται να δώσουν μαζικά το «παρών» στη συγκέντρωση που καλεί η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, σήμερα Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στο ρολόι της Νεάπολης. Σε συμμετοχή καλούν ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών και άλλοι φορείς.

Θυμίζουμε ότι το πρωί της Τετάρτης, ο 13χρονος μαθητής της Α' Γυμνασίου δέχτηκε επίθεση από μαυροντυμένους κουκουλοφόρους, οι οποίοι του χάραξαν το χέρι και τον απείλησαν να μην ξαναπάει στο σχολείο. Ο μαθητής ενημέρωσε τους καθηγητές και τον διευθυντή, που κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία.

Η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας σημειώνει ότι η επίθεση σε βάρος του ανήλικου πρόσφυγα αποτελεί αποτρόπαια κίνηση, που καμία σχέση δεν έχει με την αλληλέγγυα στάση του ελληνικού λαού απέναντι στους κατατρεγμένους αυτούς λαούς και καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, όλοι μαζί να ορθώσουν τείχος και ασπίδα αλληλεγγύης.

Να παλέψουν για ουσιαστικά μέτρα ένταξης των προσφυγόπουλων σε όλες τις δομές της Εκπαίδευσης. Να υποδεχτούν τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους με όλους τους τρόπους και τις μορφές αλληλεγγύης (εκδηλώσεις υποδοχής, συγκέντρωση διαφόρων ειδών κ.ά.).

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης καλεί τους μαθητές να εκφράσουν πολύμορφα την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες. Ανακοινώνει πρωτοβουλίες οργάνωσης της αλληλεγγύης στα σχολεία με συγκέντρωση σχολικών ειδών, τετραδίων κ.λπ. καθώς και τη διοργάνωση μεγάλης συναυλίας αλληλεγγύης στις 14 Δεκέμβρη.

Τη φασιστική ρατσιστική επίθεση σε βάρος του μαθητή πρόσφυγα καταγγέλλει και η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ