Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Κάλεσμα αλληλεγγύης για πρόσφυγες και μετανάστες

Χώρους φιλοξενίας προσφύγων στην Ημαθία επισκέφθηκε χτες αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, του Αγροτικού Συλλόγου «Μαρίνος Αντύπας», της ΟΓΕ, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Τους καλωσόρισαν στην περιοχή και ζήτησαν να ενημερωθούν για τις άμεσες ανάγκες που έχουν και όπως προσδιορίστηκε από τη συζήτηση αφορούν πάνες, βρεφικό γάλα, παυσίπονα και αντιβιοτικά για μικρά παιδιά, ρούχα, παπουτσάκια και παιχνίδια για παιδιά και βρέφη.

Ηδη, το ΕΚ Νάουσας ξεκίνησε την προσπάθεια συγκέντρωσης των ειδών πρώτης ανάγκης και καλεί σωματεία, φορείς, συλλόγους και πολίτες της περιοχής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Το υλικό θα συγκεντρώνεται καθημερινά στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας τις εξής ώρες: 9 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 7 μ.μ. (πληροφορίες στο τηλ.: 2332.022.230).

Την Τετάρτη 13/11, το ΕΚ Νάουσας μαζί με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας θα παραδώσουν φάρμακα που έχουν ήδη συγκεντρωθεί για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων στις Βαρβάρες και στην Αλεξάνδρεια.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας σημειώνει σε ανακοίνωσή του: «Στεκόμαστε διαχρονικά αλληλέγγυοι στους αγώνες των εργατών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων και των μαθητών που δίνουν τη μάχη για την επιβίωσή τους. Αυτό κάνουμε και τώρα συλλογικά και οργανωμένα. Παλεύουμε να μην κοπεί ρεύμα, να μην πλειστηριαστεί σπίτι - χωράφι λαϊκής οικογένειας, να έχουμε γιατρούς και Κοινωνική Ασφάλιση. Το ΕΚ συγκέντρωσε ρούχα, τρόφιμα και σχολικά είδη για τα παιδιά των προσφύγων στις Βαρβάρες, στην Ειδομένη κ.λπ. Το ίδιο έκανε με ρούχα, κουβέρτες και εθελοντική αιμοδοσία για τους πυρόπληκτους στο Μάτι και τους πλημμυροπαθείς στη Μάνδρα. Το ίδιο έκανε στέλνοντας κουβέρτες στην Παλαιστίνη.

Με πρωτοβουλία του ΕΚ στήθηκαν επιτροπές αγώνα για απλήρωτους και απολυμένους εργάτες, όπως της ΕΝΚΛΩ, που ήταν συγκροτημένες από εκλεγμένους συνδικαλιστές σε Εργατικό Κέντρο, σωματεία και πρωτοπόρους εργάτες. Εχει οργανώσει μαζικές καθόδους στη διασταύρωση με κάλεσμα και στόχο να συμπαρασταθεί σε αγρότες, εργάτες, απλήρωτους, ανέργους που έδιναν τη μάχη για την επιβίωσή τους συμφωνώντας με τα δίκαια αιτήματά τους.

Σε αυτήν την κατεύθυνση θα παραδώσουμε φάρμακα που έχουν συγκεντρωθεί για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων στις Βαρβάρες και την Αλεξάνδρεια.

Ολες αυτές οι πρωτοβουλίες ήταν και είναι οργανωμένες - συλλογικές.

Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοπασχολούμενους, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να σκεφτούν πως πρόκειται για κυνηγημένους από την πατρίδα τους, φτωχούς εργάτες, αγρότες, παιδιά και νεογέννητα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μαζί τους, είμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, τους πολέμους και την προσφυγιά».

Ο Αγροτικός Σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας» καλεί τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, που ξέρουν καλά τι θα πει προσφυγιά και μετανάστευση, να απομονώσουν τις ρατσιστικές - αντιδραστικές φωνές. Να ενισχύσουν την αλληλεγγύη σε κάθε βασανισμένο άνθρωπο από το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά πολέμους, πείνα, προσφυγιά.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org