Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Αγωνιστικός γιορτασμός της 3ης Δεκέμβρη

Αύριο θα γίνουν παραστάσεις στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας, ενώ το απόγευμα, ώρα 5 μμ, οργανώνεται πορεία στη Βουλή

Η 3η του Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί με νόμο στη χώρα μας ως μέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ). Ομως οι ηγεσίες των φορέων των ΑμΕΑ, που κάποτε πρωταγωνίστησαν στην καθιέρωση αυτής της μέρας, σήμερα είναι εντελώς ενσωματωμένες στην κυβερνητική πολιτική.

Γι' αυτό το αγωνιστικό μήνυμα της μέρας περνάει στα χέρια εκείνων των φορέων των ΑμΕΑ που δε δέχονται τον εαυτό τους ως προέκταση του μηχανισμού χειραγώγησης του αναπηρικού κινήματος αλλά ως πεδίο διεκδίκησης.

Ετσι λοιπόν, η αυριανή μέρα ανήκει στις παραστάσεις στα υπουργεία και την πορεία προς τη Βουλή που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Συνδικαλιστών του Αναπηρικού Κινήματος.

Αύριο το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή οργανώνει παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας - Πρόνοιας, ενώ το απόγευμα θα οργανώσει συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στη Βουλή στις 5μ.μ.

«Η μόνη διέξοδος για τους ανάπηρους είναι ο δρόμος της πάλης και του αγώνα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της με αφορμή την 3η Δεκέμβρη η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Συνδικαλιστών του Αναπηρικού Κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ