Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΕΤΟΝΙΑ
Διώκεται η 16χρονη μαθήτρια

ΡΙΓΑ.-

Η νεαρή Λετονή που είχε αγγίξει στο πρόσωπο τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου Κάρολο με ένα λουλούδι νωρίτερα αυτό το μήνα, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης δύο ετών σε περίπτωση που καταδικαστεί στη δίκη της για «χουλιγκανισμό», αναφέρουν πληροφορίες του πρακτορείου «Ρόιτερ» από τη Βαλτική χώρα.

Η 16χρονη Αλίνα Λεμπέντεβα, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γραφείου του γενικού εισαγγελέα, ενδέχεται είτε να φυλακιστεί, είτε να αντιμετωπίσει πρόστιμο, σε περίπτωση που κριθεί ένοχη - η ημερομηνία της δίκης της δεν έχει ακόμη οριστεί καθώς η «έρευνα» δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Η μαθήτρια άγγιξε τον Κάρολο με ένα τριαντάφυλλο διαμαρτυρόμενη για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, καθώς ο πρίγκιπας του Ηνωμένου Βασιλείου κατέθετε στεφάνι. Το περιστατικό ανάγκασε σε επίσημη συγγνώμη τον Πρόεδρο της χώρας Βάιρα Βίκε - Φραϊμπέργκα. Αλλες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι η νεαρή Λεμπέντεβα ίσως αντιμετωπίσει την κατηγορία της επίθεσης κατά ξένου απεσταλμένου, που επισύρει ποινή 15ετούς κάθειρξης. Ο ίδιος ο Βρετανός διάδοχος κάλεσε για «επιείκεια» στην υπόθεσή της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ