Πέμπτη 7 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η δίκη των φοιτητών για την κινητοποίηση στο άγαλμα του Τρούμαν

Σε συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 8.30 π.μ. καλούν το ΠΑΜΕ, φοιτητικοί σύλλογοι και η ΕΕΔΥΕ

Από προηγούμενη δίκη που αναβλήθηκε
Από προηγούμενη δίκη που αναβλήθηκε
Σήμερα Πέμπτη διεξάγεται η δίκη των δύο αγωνιστών φοιτητών που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, μαθητών και εργαζομένων στις 16/4/2018.

Θυμίζουμε ότι η μαζική αυτή κινητοποίηση, με αφορμή την επέμβαση ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Συρία και τη συμμετοχή της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, είχε χτυπηθεί άγρια από τα ΜΑΤ. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν επιστρατευτεί για την «προστασία» του αγάλματος του μακελάρη Προέδρου των ΗΠΑ, Χ. Τρούμαν, το οποίο οι διαδηλωτές επιχείρησαν συμβολικά να αποκαθηλώσουν. Μια επιχείρηση καταστολής που, εκτός από ανοιγμένα κεφάλια φοιτητών, περιλάμβανε και τη σύλληψη των δύο διαδηλωτών οι οποίοι δικάζονται αύριο στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, με απαράδεκτες και αστήρικτες κατηγορίες.

Την επομένη της κινητοποίησης, άλλωστε, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζ. Πάιατ, είχε πραγματοποιήσει επιτόπου «επιθεώρηση» στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν και ποζάροντας καμαρωτός στο σημείο όπου λίγες ώρες πριν μάτωναν οι φοιτητές, δήλωνε: «Πέρασα να ελέγξω το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν, ένα σύμβολο της συμμαχίας μεταξύ ΗΠΑ - Ελλάδας και μία υπενθύμιση για τη γενναιοδωρία του αμερικανικού λαού στη διάρκεια των πιο σκοτεινών ημερών της Ελλάδας»...

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Κάλεσμα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν μαχητική απάντηση, με συγκέντρωση στις 9 π.μ. στο κτίριο 7 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, απευθύνει το ΠΑΜΕ, σημειώνοντας: «Με τα γνωστά κατασκευασμένα κατηγορητήρια που παραγγέλλει η πρεσβεία των ΗΠΑ, η κυβέρνηση ΝΔ, συνεχίζοντας τη δουλειά που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύει όσους αντιπαλεύουν τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών. Γι' αυτό στοχοποιούν τη λαϊκή αντίσταση και διώκουν όσους αγωνίζονται με συλλήψεις, δίκες και διώξεις. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει».

Σε μαζική κινητοποίηση καλούν φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας καθώς και η ΕΕΔΥΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κόκκινες μπογιές στο μεταλλικό κουφάρι του λαομίσητου Τρούμαν(8/10/2019)
Η τρομοκρατία της κυβέρνησης δεν θα περάσει!(31/1/2019)
Σήμερα η δίκη για την κινητοποίηση στο Αγαλμα Τρούμαν(10/10/2018)
Την Τετάρτη η δίκη για την κινητοποίηση στο άγαλμα του Τρούμαν(6/10/2018)
Γλείψιμο(19/4/2018)
Κρίνεται η στάση όλων των δυνάμεων απέναντι στον πόλεμο(18/4/2018)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org