Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΣΦΠ-ΠΑΟ
Κόντρα σε ... θολό τοπίο

Υπό το βάρος της τεταμένης ατμόσφαιρας, που εσκεμμένα δημιουργήθηκε από τους... υπευθύνους, διεξάγεται σήμερα στις 19.00, η κόντρα των... αιωνίων αντιπάλων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού (ΑΛΦΑ "ΣΠΟΡΤ 1") στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Χωρίς να υπολογίζουν καμία συνέπεια οι επιχειρηματίες του αθλήματος και οι κάθε είδους "συνεργάτες" τους, στο πλαίσιο της άκρατης εμπορευματοποίησης και της (με κάθε μέσο) εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους δημιούργησαν μια πολεμική κατάσταση. Οι προ του αγώνα σκαιότατοι χειρισμοί, υπό την ανοχή της πολιτείας, κατασκεύασαν «σύννεφα» φανατισμού και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στους κόλπους των οπαδών.

Ολα αυτά λοιπόν και οι συνέπειές τους φαντάζουν σχεδόν σίγουρο πώς θα απλώσουν τη... σκιά τους και στις κερκίδες του Σταδίου της Καλογράζας, υπό το «απλανές» (για ακόμα μια φορά) βλέμμα των ηθικών αυτουργών. Οσον αφορά στο κλίμα που επικρατεί στους κόλπους των δύο σημερινών αντιπάλων, φαινομενικά είναι το καλύτερο δυνατό, όμως το βάρος των εξωαγωνιστικών πρόσφατων γεγονότων έχει «ποτίσει» με άγχος ως και... τις φανέλες των παιχτών.

Παρ' όλα αυτά στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού όλα δείχνουν να κυλούν ήρεμα, αφού τόσο ο Τάκης Λεμονής όσο και οι παίχτες του, θεωρούν πως η προετοιμασία τους ήταν καλή και μπορούν να πάρουν τη νίκη. Οσον αφορά στην «ερυθρόλευκη» 11άδα, η πιο πιθανή συμπεριλαμβάνει τους Ελευθερόπουλο, Ανατολάκη, Αμανατίδη, Καρεμπέ, Γιαννακόπουλο, Αλεξανδρή, Τζόρτζεβιτς, Μαυρογενίδη, Τζιοβάνι, Ζε Ελίας και Πατσατζόγλου. Πάντως, είναι πολύ πιθανό ο Τάκης Λεμονής να προβεί και σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος βλέπει τη σημερινή αναμέτρηση, σαν «ζωής και θανάτου», είναι πολύ φυσικό να διακατέχεται από το αίσθημα του άγχους. Ευελπιστεί πάντως ότι εντός αγωνιστικού χώρου αυτό δε θα... βαρύνει πόδια και μυαλό ώστε να κατακτήσει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Ο Κυράστας προσανατολίζεται να ξεκινήσει με τους Νικοπολίδη, Σεϊταρίδη, Φύσσα, Χένρικσεν, Κυργιάκο, Μπασινά, Σόουζα, Καραγκούνη, Κόλκα, Κωνσταντίνου, Ολισαντέμπε.

  • Στο επίσης σημαντικό για τις εξελίξεις στη βαθμολογία της κατηγορίας, έτερο σημερινό παιχνίδι ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Ηρακλή (17.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ