Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΧΑΝΤΜΠΟΛ - ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Θέλει νίκη και διαφορά

ΑΜΥΝΤΑΙΟ (Του απεσταλμένου μας Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ).-

Σκοπός η νίκη με διαφορά. Αυτό είναι το σύνθημα για τις παίκτριες της Εθνικής μας ομάδας χάντμπολ που σήμερα (17:00) καλούνται να επικρατήσουν του Αζερμπαϊτζάν για τον επαναληπτικό της πρώτης προκριματικής φάσης του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Πέραν της νίκης, για να προκριθεί η ελληνική ομάδα, πρέπει να καλύψει τη διαφορά των τριών τερμάτων από την ήττα στο πρώτο παιχνίδι (27-24), που είχε γίνει στην πόλη Μπακού.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αλεξάντερ Αμπιλόκοφ, χτες επισήμανε μεταξύ άλλων: «Στόχος μας είναι να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν και να πάρουμε την πρόκριση. Θα κερδίσει το ματς όποια ομάδα έχει την καλύτερη ψυχολογία και ιδέες μέσα στο παιχνίδι». Ο συνεργάτης του Γεωργιανού τεχνικού, Χρήστος Τζουβάρας, αναφέρθηκε στις καθοριστικές, για την εξέλιξη, παραμέτρους: «Χωρίς άγχος και χωρίς βιασύνη, αλλά με τη συναίσθηση της κρισιμότητας του αγώνα, το αποτέλεσμα θα έρθει από μόνο του να στέψει με επιτυχία τις προσπάθειες των αθλητριών μας».

Από την πλευρά των διεθνών η Νανά Χαλκίδου επισήμανε: «Η πρόκριση περνάει μέσα από το Αμύνταιο. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου. Οποια ομάδα κάνει τα λιγότερα λάθη, αυτή θα πάρει την πρόκριση». Η ελληνική αποστολή για το σημερινό αγώνα αποτελείται από τις αθλήτριες: Χαλκίδου, Νικόλα, Σκάρα, Γκόλια, Φωτιάδου, Βέμη, Ψαθά, Δωροθέου, Γιούπη, Καραντώνη, Ποιμενίδου, Γκαγκάνα, Γκουζγκούνη, Πάτσιου, Βαλασίδου, Τέτου και Σκουτέλα.

Από την πλευρά της η τεχνικός του Αζερμπαϊτζάν, Ραφίντα Σαμπάνοβα, που ήταν στην Εθνική ομάδα γυναικών της Σοβιετικής Ενωσης και γνωρίζει χρόνια τον τεχνικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, δήλωσε: «Του εύχομαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 να πάρει το χρυσό μετάλλιο, μια που γίνονται στην Ελλάδα, αλλά στον μεταξύ μας αγώνα θέλω να κερδίσει το Αζερμπαϊτζάν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ