Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΟΜΟΡΦΟΚΚΛΗΣΙΑΣ
Βήμα βήμα προχωρά η καταστροφή

Περίπου 8,5 δισ. δραχμές θα καταβάλει το κράτος στους διεκδικητές του δασοκτήματος Ομορφοκκλησιάς στο Γαλάτσι, για έκταση 90 περίπου στρεμμάτων, στην οποία η κυβέρνηση σκοπεύει να ανεγείρει το Γυμναστήριο Πινγκ - Πονγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η παραπάνω τιμή έχει καθοριστεί με απόφαση του Πρωτοδικείου, λόγω απαλλοτρίωσης, και τα χρήματα έχουν κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, παρόλο που η συγκεκριμένη έκταση είναι καταγραμμένη ως δημόσιο ακίνητο.

Οι κάτοικοι της περιοχής, μέσω των μαζικών τους οργανώσεων, έχουν προσφύγει για το παραπάνω ζήτημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ενώ αναμένεται η εκδίκαση των προσφυγών, χωρίς να υπάρχει απόφαση όρων δόμησης, οικοδομική άδεια και κυκλοφοριακή μελέτη, η ανάδοχος εταιρία άρχισε να διαμορφώνει και να οριοθετεί το χώρο, με εκσκαφές και επιχωματώσεις. Επιπλέον, διάνοιξε παράνομα δρόμο προσπέλασης στο έργο μέσα στην έκταση, η οποία έχει χαρακτηριστεί τελεσίδικα από το ΣτΕ ως δασική-αναδασωτέα.

«Να πώς διά της πλαγίας οδού χαρίζουν δημόσια, δασική και αναδασωτέα περιουσία στους κληρονόμους Βεΐκου. Να πώς απαλλοτριώνουν και τον... αέρα, χάριν της νέας "Μεγάλης Ιδέας" και του "νέου οράματος της Ολυμπιάδας 2004" κατά τον Κ. Λαλιώτη», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας των μαζικών φορέων για τη διάσωση του Δασοκτήματος Ομορφοκκλησιάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ