Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΦΙΞΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ
Για Ενέργεια και στρατιωτική συνεργασία

Στην Αθήνα βρίσκεται από χτες ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις, που τις προηγούμενες μέρες περιόδευσε στα Σκόπια και την Πρίστινα, προωθώντας τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στα Δυτικά Βαλκάνια.

Οπως έγινε γνωστό, ο Πάλμερ, συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρέσβη Τζ. Πάιατ, θα έχει σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκη.

Προπαγανδίζοντας την επίσκεψη Πάλμερ στην Ελλάδα, ο Πάιατ έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο ότι «αποτελεί ένα καθαρό σημάδι της δέσμευσης των ΗΠΑ στη σταθερότητα στα Δυτ. Βαλκάνια και του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και συμμάχου εντός ΝΑΤΟ που μοιράζεται με τις ΗΠΑ κοινά συμφέροντα και αξίες».

Εξάλλου, σε αυτήν τη βάση, φτάνει στην Ελλάδα και ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ που σταθμεύουν στην Ευρώπη (US Army Europe), αντιστράτηγος Chr. Cavoli, ο οποίος αύριο Πέμπτη θα κάνει την κεντρική ομιλία στο 3ο Συνέδριο Χερσαίων Δυνάμεων, που θα γίνει στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη. Ακολούθως μεταβαίνει στην Αλεξανδρούπολη, όπου κατέπλευσε ήδη το ταχύπλοο πλοίο υποστήριξης του αμερικανικού στόλου «USNS Carson City» (βλέπε θέμα σελ 6).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ