Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση τη Δευτέρα για το ξεπούλημα των ακτών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Εταιρίας Τουριστικά Ακίνητα (ΕΤΑ) (Βουλής 7) διοργανώνει τη Δευτέρα 3 του Δεκέμβρη η Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού, μέρα που η εταιρία θα παραχωρήσει τις πέντε ακτές του ΕΟΤ στις κοινοπραξίες που έχουν καταθέσει προσφορά.

Η επιτροπή, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τον παράνομο διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΤΑ και κάνει αναφορά στην ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ), με την οποία η υπόθεση παραπέμπεται στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο διαγωνισμός της Εταιρίας Τουριστικά Ακίνητα για την παραχώρηση ακτών σε ιδιώτες είναι διαβλητός γιατί καταργείται το ασυμβίβαστο και επιτρέπει τη συμμετοχή και μετόχων ΜΜΕ (σ.σ. μεταξύ των οποίων ALPHA, Αττικές Εκδόσεις, Εκδόσεις Λυμπέρη, ΙΜΑCΟ κ.ά.).

Ακόμα, η επιτροπή συνδέει το γεγονός με τη διακοπή της εκπομπής του Μ. Τριανταφυλλόπουλου στον ALPHA, αναφέροντας ότι αυτό έγινε τη στιγμή που η προσκεκλημένη Στ. Αλφιέρη αναφέρθηκε στο θέμα της μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσε η επιτροπή στην Εισαγγελία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ