Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Κλιμακώνεται ο αγώνας της αγροτιάς

Σε νέα φάση μπαίνουν από τη Δευτέρα οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Στην προχτεσινή πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά, οι αγρότες αποφάσισαν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεών τους
Στην προχτεσινή πανελλαδική σύσκεψη στον Παλαμά, οι αγρότες αποφάσισαν τα επόμενα βήματα των κινητοποιήσεών τους
Σε κλιμάκωση και πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ προχωρούν οι αγρότες της χώρας, καθώς από τη Δευτέρα ξεκινά νέος κύκλος των κινητοποιήσεών τους. Από μεθαύριο οι αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών, ενώ ο πρώτο πανελλαδικό ραντεβού τους έχει οριστεί να γίνει με νομαρχιακά συλλαλητήρια στις 10 Δεκέμβρη, σ' όλες τις αγροτικές περιοχές.

Η απόφαση για πανελλαδικό συντονισμό των αγροτικών κινητοποιήσεων πάρθηκε στην πανελλαδική σύσκεψη εκπροσώπων αγροτικών οργανώσεων και επιτροπών αγώνα, που πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη, στον Παλαμά της Καρδίτσας. Στις 10 του Δεκέμβρη, λοιπόν, θα πραγματοποιηθούν τα νομαρχιακά αγροτικά συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των νομών με τρακτέρ. Οι αγρότες Θα μείνουν στα μετερίζια της πάλης για τρία μερόνυχτα και θα ξανασυσκεφτούν για ν' αποφασίσουν για την παραπέρα πορεία του αγώνα.

Στο μεταξύ από τη Δευτέρα και μέχρι τις 10 Δεκέμβρη, οι αγρότες θα βγάλουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών, διαμηνύοντας προς την κυβέρνηση την απόφασή τους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στις νέες κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες της χώρας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν με περισσότερη ένταση τον αγώνα τους. Το αγωνιστικό αγροτικό κίνημα έχει καταστήσει σαφές ότι ο αγώνας των αγροτών δεν αφορά στην επίλυση κάποιων επιμέρους, τοπικών και εφήμερων προβλημάτων, αλλά στην ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής και την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής, που θα στηρίζει τα συμφέροντα του αγρότη και της Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ