Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
Στις κάλπες σήμερα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Στις κάλπες προσέρχονται από σήμερα και για τέσσερις μέρες οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα ιδιωτικά σχολεία για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο 30ό τακτικό Συνέδριο της ΟΙΕΛΕ. Οι εκλογές γίνονται στο ξενοδοχείο «Grand Hotel» (Βερανζέρου 10 και Πατησίων 19) το Σάββατο και την Κυριακή από 9.30 π.μ. - 8 μ.μ. και τη Δευτέρα και Τρίτη από 2 μ.μ. - 8.30 μ.μ. Οσοι προσέλθουν, πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και βιβλιάριο υγείας.

Η «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Προοπτική Εκπαιδευτικών» (ΑΣΠΙΔΕ) καλεί τους εκπαιδευτικούς να ενισχύσουν τις δυνάμεις με ταξικό προσανατολισμό ιδιαίτερα σε μία περίοδο που 4.000 περίπου εκπαιδευτικοί εργάζονται χωρίς διοριστήρια, γίνονται απολύσεις εκπαιδευτικών όταν διεκδικούν τα νόμιμα, υπάρχουν απλήρωτες ώρες για εργασίες εκτός μαθήματος, μη τήρηση της άδειας μητρότητας, περιπτώσεις μισθών κατώτερων από το νόμιμο μισθολόγιο. Η ΑΣΠΙΔΕ, παραθέτοντας τα παραπάνω, σημειώνει ότι απαιτείται η συσπείρωση σε μία άλλη λογική για την αλλαγή αυτή της κατάστασης.

Σήμερα και την Κυριακή ψηφίζουν για αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΙΕΛΕ και οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιούνται στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ