Τρίτη 5 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΓΛΑΣΚΟΒΗ.-- Μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο του βρετανικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου Ερευνας στη Γλασκόβη, θεωρείται βήμα για την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού με μια εξειδικευμένη εξέταση αίματος. Η μελέτη επικεντρώθηκε στην έρευνα των αντιγόνων.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Η διείσδυση των κινεζικών μονοπωλίων συνεχίζεται με την εξαγορά έναντι τιμήματος 12,7 εκατ. ευρώ της τουριστικής εταιρείας «Thomas Cook» από την κινεζική «Fosun Tourism». Με αυτή αγοράζονται και τα brands των ξενοδοχειακών αλυσίδων «Casa Cook» και «Cook's Club» με παρουσία στην Κρήτη, στη Ρόδο και την Κω. Η «Fosun» αποτελεί τη μεγαλύτερη καθαρά ιδιωτική κινεζική εταιρεία που επενδύει στην Ευρώπη.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Το στόχο να αποκτήσει η Γερμανία 1 εκατ. σταθμούς φόρτισης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2030 ανακοίνωσε προχτές η καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, ενόψει των συναντήσεων που θα έχει με εκπροσώπους των αυτοκινητοβιομηχάνων. Η ηλεκτροκίνηση θα βρεθεί στον πυρήνα των συνομιλιών ως ένα νέο πεδίο κερδοφορίας και οξύτατου παγκόσμιου ανταγωνισμού με τις ΗΠΑ και την Κίνα.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Σε ηλικία 103 ετών πέθανε η Γαλλίδα Ιβέτ Λαντί, που συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση κατά των ναζιστικών δυνάμεων κατοχής. Εκτοπίστηκε για χρόνια σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αρχικά στο Ράβενσμπρικ, αργότερα και στην πόλη Σλήμπεν (ανατολική Γερμανία), από όπου την απελευθέρωσε ο Κόκκινος Στρατός τον Απρίλη του 1945 και επέστρεψε στην πατρίδα της.

ΑΛΓΕΡΙ.-- Φορώντας τις δικαστικές κοκκινόμαυρες τηβέννους πολλές εκατοντάδες εισαγγελείς, δικαστές και δικηγόροι πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στο Αλγέρι, απαιτώντας την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Απαίτησαν επίσης την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης.

ΑΝΟΪ - ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Η αστυνομία στο Βιετνάμ συνέλαβε προχτές οκτώ άτομα σε σχέση με τον εντοπισμό, την περασμένη βδομάδα, 39 πτωμάτων σε φορτηγό - ψυγείο κοντά στο Λονδίνο.

ΑΜΑΝ.-- Σχεδόν 7.000 εργαζόμενοι της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) στην Ιορδανία πέτυχαν την ικανοποίηση του αιτήματός τους για μισθολογικές αυξήσεις μετά από απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ