Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Νέο επεισόδιο στο σίριαλ του αποπροσανατολισμού από την ουσία της υπόθεσης «Novartis»

Νέο γύρο αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει πυροδοτήσει η απόφαση εξαίρεσης από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής - που διερευνά αν έχει τελεστεί το αδίκημα της σκευωρίας σε βάρος στελεχών της ΝΔ από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαγγελόπουλο - των Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου.

Κατηγορίες εκατέρωθεν συνέθεσαν και χτες το σκηνικό εκφυλισμού μιας διαδικασίας που ούτως ή άλλως άφηνε έως τώρα στο απυρόβλητο την ουσία της υπόθεσης «Novartis», που δεν είναι άλλη από τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο του Φαρμάκου, την οποία στηρίζουν όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης. Δηλωτική εξάλλου της στρατηγικής τους σύμπλευσης είναι και η κοινή τους άρνηση, την ώρα που σηκώνουν κουρνιαχτό με τις κοκορομαχίες τους, στην πρόταση του ΚΚΕ να πάρει θέση η Επιτροπή για την κατάργηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, το οποίο - πέραν των άλλων απαράδεκτων - δίνει στη Βουλή ανακριτικές αρμοδιότητες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας έστειλε χτες στον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα επιστολή στην οποία, επικαλούμενος το Σύνταγμα αλλά και τον κανονισμό της Βουλής, χαρακτηρίζει την απόφαση εξαίρεσης των Πολάκη - Τζανακόπουλου «παράνομη» και ότι «διασαλεύει την κοινοβουλευτική τάξη, καθότι παραβιάζει απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής» και ζητά από τον Κ. Τασούλα να μεριμνήσει «για την άμεση αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης και την εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής».

Ο πρόεδρος της Βουλής σχολίασε την επιστολή λέγοντας ότι θέτει νομικά και πολιτικά θέματα και ότι θα απαντήσει αντίστοιχα, ενώ έθεσε ως χρονικό όριο για να στείλει την επιστολή αντικατάστασης των δύο μελών την επόμενη Παρασκευή, σε περίπτωση που ο Αλ. Τσίπρας δεν πειστεί από τη δική του απαντητική επιστολή.

ΚΚΕ: Σκηνικό εκφυλισμού στήνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική Επιτροπή

Για τις εξελίξεις στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε το ακόλουθο σχόλιο:

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στήνουν σκηνικό εκφυλισμού στην Προανακριτική Επιτροπή, η βάση του οποίου είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η ανάθεση στη Βουλή ανακριτικών αρμοδιοτήτων.

Από τη μια μεριά η ΝΔ εμμένει σ' ένα αίτημα εξαίρεσης που, παρά τους νομικούς του ισχυρισμούς, είναι ασυμβίβαστο με τη σύνθεση και λειτουργία μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Απ' την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιεί την "πάσα" της ΝΔ για να συμβάλει σε διαλυτικά φαινόμενα, που εμποδίζουν την ουσιαστική έρευνα, όπως είχε γίνει και στην προηγούμενη Επιτροπή για τη "Novartis"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ