Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναντήσεις για Κυπριακό

Με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδη, συναντήθηκε επισήμως, χτες, στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυρ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των τακτικών διαβουλεύσεων για την πορεία του Κυπριακού και τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οπως είπε αργότερα σε δημοσιογράφους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών Ελλάδας και Κύπρου, ενόψει της τριμερούς, μεταξύ του γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, του Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, την οποία έχει συγκαλέσει ο Γκουτέρες στις 25/11. Τις εξελίξεις στο θέμα συζήτησε ο Κυρ. Μητσοτάκης και αργότερα, σε συνάντησή του με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Α. Κυπριανού.

Κληθείς, εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να σχολιάσει ότι μετά τη συνάντηση το Σεπτέμβρη των Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Ν. Υόρκη, η Τουρκία ανεβάζει τους τόνους, επέλεξε να απαντήσει ότι «είναι βασικό στις 25/11 να ξεκινήσει η τριμερής συζήτηση - χωρίς παρεμβάσεις της Αγκυρας προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, κ. Ακιντζί. Περιμένουμε να δούμε εμπράκτως, λοιπόν, ότι θα προχωρήσει αυτή η συζήτηση. Οσον αφορά την κυπριακή ΑΟΖ, είχαμε προσπάθειες της Τουρκίας στο "οικόπεδο" 7. Ελπίζουμε να είναι οι τελευταίες που βλέπουμε, για να προχωρήσουμε κι εκεί με κάτι θετικότερο στην πορεία», πρόσθεσε, στέλνοντας ξανά σήμα για συνέχιση του παζαριού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ