Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα τεράστια κενά στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, μαζί με τον Σύλλογο γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του ΕΠΑΛ Κουφαλίων, απαιτώντας την κάλυψη των σοβαρών κενών σε καθηγητές με άμεσους και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Οι ελλείψεις σε καθηγητές Μαθηματικών, Μηχανολόγων, Πληροφορικής, Γεωπονίας, Γυμναστικής, Αγγλικών και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων είναι γνωστές από τον Σεπτέμβρη, παρουσιάζονται για μία ακόμη χρονιά στο συγκεκριμένο σχολείο και έχουν ως αποτέλεσμα απώλεια ύψους 30% των προβλεπόμενων ωρών διδασκαλίας, ακόμα και σε πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα.

Η Α' ΕΛΜΕ-Θ, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την πολιτική που αφήνει άδεια τα σχολεία από καθηγητές, τονίζοντας πως «το δικαίωμα των μαθητών να έχουν πρόσβαση με ισότιμο τρόπο σε αξιοπρεπή δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση πλήττεται εγκληματικά και μόνο στην καλή θέληση των εκπαιδευτικών οφείλονται τα όποια αποτελέσματα». Και προσθέτει: «Η ανάγκη για μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εδώ και τώρα ώστε οι μαθητές να διδάσκονται τα μαθήματα που προβλέπονται σε συνθήκες παιδαγωγικά και επιστημονικά επαρκείς είναι επιτακτική και αυταπόδεικτη. Απαιτούμε την άμεση και αποτελεσματική κάλυψη όλων των κενών στο ΕΠΑΛ Κουφαλίων, αλλά και σε όλα τα σχολεία».

Στις διεκδικήσεις της η Α' ΕΛΜΕ συμπεριλαμβάνει και τα αιτήματα για ανώτερο αριθμό 20 μαθητών ανά τμήμα (15 στις κατευθύνσεις και 10 στα εργαστήρια), έγκριση όλων των τμημάτων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ κ.ά.

Την ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ για το θέμα κατέθεσαν σε Αναφορά προς την υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ