Σάββατο 26 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 27 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Καταστροφικές πυρκαγιές ξανά στη νότια Καλιφόρνια

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα βρίσκονται τις τελευταίες μέρες εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι της νότιας Καλιφόρνιας, εξαιτίας καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται από την Πέμπτη βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση (για προληπτικούς λόγους) έως και 50 χιλιάδων κατοίκων της περιοχής από τα σπίτια τους, εκτεταμένες διακοπές στην υδροδότηση και ηλεκτροδότηση και την αποτέφρωση χιλιάδων στρεμμάτων δασικής και αγροτικής έκτασης.

Περίπου 500 πυροσβέστες, με τη βοήθεια ελικοπτέρων και αεροσκαφών, κατέβαλαν απεγνωσμένες προσπάθειες να περιορίσουν τη φωτιά, χωρίς να τα καταφέρουν. Πυρκαγιές αναφέρθηκαν και στα περίχωρα της πόλης Σάντα Κλαρίτα, βόρεια του Λος Αντζελες, όπου μέσα σε λίγες ώρες αποτεφρώθηκε έκταση 20.000 στρεμμάτων, απειλώντας και σπίτια.

Αιτία της τελευταίας πυρκαγιάς θεωρείται βλάβη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης της εταιρείας «Pacific Gas and Electric Co» (PG&E), που ήταν υπεύθυνη και για τις καταστροφικές πυρκαγιές το Νοέμβρη του 2018 οι οποίες είχαν προκαλέσει το θάνατο δεκάδων ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ