Σάββατο 26 Οχτώβρη 2019 - Κυριακή 27 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΛΟΣ
Ανεπιθύμητοι οι Αμερικανοί φονιάδες των λαών!

«Οι Αμερικανοί φονιάδες είναι ανεπιθύμητοι στην περιοχή μας!», έγραφε, στα Αγγλικά, το πανό που ανάρτησαν την Παρασκευή, στην πρόσοψη του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καλώντας τους Βολιώτες να εκφράσουν την κάθετη αντίθεσή τους στην άφιξη του πλοίου «Endurance», το οποίο μεταφέρει νέες δυνάμεις των ΗΠΑ που θα αναπτυχθούν στην Ελλάδα και στην Ανατολική Ευρώπη.

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τους Βολιώτες «να μην επιτρέψουν να μετατραπεί ο Βόλος και η γύρω περιοχή σε δολοφονικό ορμητήριο πολέμου. Να μη γίνει η περιοχή μας "μαγνήτης" επιθέσεων και ο λαός του Βόλου, της Μαγνησίας και της Λάρισας στόχος από τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, που μαίνονται στην περιοχή μας για τη μοιρασιά της λείας στην Ενέργεια και στους δρόμους μεταφοράς. Ανταγωνισμούς από τους οποίους οι μόνοι που κερδίζουν είναι εκείνα τα τμήματα του κεφαλαίου που θα επωφεληθούν από τις ενεργειακές και άλλες συμπράξεις.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια και στην ελληνική εμπλοκή. Να ξεσηκωθούν ενάντια στην παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων. Να εκφράσουν με κάθε τρόπο, μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, την εναντίωσή τους και να δώσουν μαχητικό αγώνα για:

  • Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας".
  • Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα.
  • Καμιά συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Αλληλεγγύη στον συριακό λαό».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ