Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με τη δύναμη των λέξεων στην Καισαριανή

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Καισαριανής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την περασμένη Δευτέρα η εκδήλωση τιμής για δύο φιλέλληνες Ισπανούς, τον ποιητή Αλμπέρτ Γκαρσία Φερνάντες και τον συγγραφέα Τομέου Λίνα Φέρα. Δύο εξαιρετικούς τεχνίτες των γραμμάτων, οι οποίοι λάτρεψαν την Ελλάδα μέσω της ιστορίας και των αγώνων της για κοινωνική δικαιοσύνη και ειδικότερα μέσω της ποίησης και της μουσικής της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 92 χρόνων του «Εθνικού Αστέρα». Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Καισαριανής και νυν δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ηλίας Σταμέλος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απηύθυναν χαιρετισμοί οι Ισπανοί δημιουργοί, Ελληνες ποιητές διάβασαν ποιήματά τους εμπνευσμένα από τους άσους των ελληνικών γηπέδων και η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση τεσσάρων τραγουδιών από τους Ιωάννα Φόρτη και Αντώνη Παπαγγέλη.

Πριν από την εκδήλωση, οι δύο Ισπανοί συνοδευόμενοι από παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και κατοίκους της πόλης, επισκέφτηκαν το Σκοπευτήριο της Καισαριανής και κατέθεσαν λίγα λουλούδια στο μνημείο των εκτελεσθέντων κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του 1944.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ