Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ
Εθεσαν τα αιτήματά τους στο υπουργείο Παιδείας

Τα αιτήματά τους να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό των σχολικών μονάδων και να δουλεύουν με δικαιώματα μετέφεραν χτες στο υπουργείο Παιδείας σχολικοί τροχονόμοι από σειρά περιοχών, όπως η Πάτρα, το Αγρίνιο και τα Γιάννενα.

Οι σχολικοί τροχονόμοι αντιμετωπίζονται από το κράτος ως «εθελοντές», με αμοιβή - ψίχουλα, που φτάνει στην καλύτερη περίπτωση τα 173 ευρώ το μήνα ως «έξοδα κίνησης», ενώ δουλεύουν ανασφάλιστοι. Ακόμα και το ποσό αυτό μειώνεται παραπέρα όταν τα σχολεία μένουν κλειστά: Πέφτει στο μισό τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, συρρικνώνεται το Σεπτέμβρη και τον Ιούνη.

Παρότι το καθεστώς αυτό ισχύει για πάνω από 20 χρόνια, οι εκπρόσωποι του υπουργείου εμφανίστηκαν δήθεν ανήξεροι στη χτεσινή συνάντηση. Αρκέστηκαν να ζητήσουν υπομνήματα για τα αιτήματα των εργαζομένων, δεν έδωσαν την παραμικρή απάντηση σε αυτά αλλά περιορίστηκαν να δηλώσουν πως θα τα μεταβιβάσουν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν πως περιμένουν σαφείς απαντήσεις το επόμενο διάστημα, ενώ προσανατολίζονται στην οργάνωση κινητοποίησης.

Τη συμπαράστασή της στα αιτήματα των σχολικών τροχονόμων εκφράζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ