Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Δηλώνει συνεχιστής του Βενιζέλου και του ... «καλού» ΠΑΣΟΚ

Με ύμνους στον «μεγάλο εθνάρχη» Ελ. Βενιζέλο, που τον παρουσίασε σαν πολιτικό του πρόγονο αφού, όπως είπε, στην εποχή του «αποτέλεσε τον έναν από τους δύο πόλους του πολιτικού συστήματος εκείνη την εποχή, τον προοδευτικό πόλο», εξυμνώντας στην πραγματικότητα τις υπηρεσίες που ο Βενιζέλος πρόσφερε στην αστική τάξη της χώρας, ο Αλ. Τσίπρας έδωσε το στίγμα της «επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας ότι και το κόμμα του σήμερα «θέλει να είναι ο προοδευτικός πόλος», κουβαλώντας όλες αυτές τις «παραδόσεις που ξεκινάνε από την πορεία του μεγάλου αυτού εθνάρχη»!

Σε συνέντευξή του στο «Κρήτη TV» - η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε στο χώρο όπου είναι θαμμένος ο Ελ. Βενιζέλος - ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η προσπάθεια προσέλκυσης νέων μελών στο κόμμα του αποσκοπεί στη διάχυση της ευθύνης για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής όταν το κόμμα του κληθεί ξανά να κυβερνήσει. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «εμείς θέλουμε τους πολίτες και τα μέλη μας ενεργούς συμμέτοχους στις αποφάσεις και στην ευθύνη της δημιουργίας του προγράμματος (...) για τη διακυβέρνηση της επόμενης μέρας, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει όχι απλά να δυναμώσει αλλά επιδιώκει να επανέλθει στη διακυβέρνηση του τόπου».

Απαντώντας στα περί «ΠΑΣΟΚοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας μπροστά στην εξόφθαλμη πλέον σοσιαλδημοκρατικοποίηση του κόμματός του και αναβάθμισής του σε βασικό πυλώνα του αστικού πολιτικού συστήματος, σε στρατηγική σύμπλευση με τον έτερο, της ΝΔ, κατέφυγε σε μια προσπάθεια διαχωρισμού του ΠΑΣΟΚ σε αυτό μιας υποτιθέμενης καλής πρώτης περιόδου και μιας κακής δεύτερης περιόδου, της περιόδου μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τη σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ... Και αποφάνθηκε ότι «όλος αυτός ο κόσμος που έρχεται και βλέπει σήμερα ως δικό του χώρο πια το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτός που παραμένει εμπνευσμένος από την πρώτη περίοδο...».

Με τις δεδομένες αναφορές ο Αλ. Τσίπρας έκανε καθαρό ότι συνεχίζει να υπερασπίζεται με σθένος τα προτάγματα του εγχώριου κεφαλαίου, δηλώνοντας δικαιωμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Απ' τη θέση αυτή εγκάλεσε την ΕΕ για την κωλυσιεργία της ως προς την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας, κάνοντας λόγο για «ανορθολογισμό» και «ιστορικό λάθος» αλλά και τη ΝΔ επειδή «ήταν απούσα στις διαβουλεύσεις και στα όσα εξελίχθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής την προηγούμενη εβδομάδα».

Δικαιωμένος δήλωσε συνολικά για την πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τη μνημονιακή πολιτική αναγκαία για την αντιμετώπιση της χρεοκοπίας. Ισχυρίστηκε ότι λειτούργησαν «με τη λογική ευθύνης και νοικοκυρέματος της χώρας», επαναφέροντας την «κανονικότητα» και «πραγματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ