Τρίτη 22 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στη μάχη για τα συλλαλητήρια της Πέμπτης ενάντια στο αντεργατικό πολυνομοσχέδιο

Στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια το συλλαλητήριο στην Αθήνα - Στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Από την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στη Λάρισα
Από την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στη Λάρισα
Με συλλαλητήρια την Πέμπτη 24/10, τη μέρα που αναμένεται να τεθεί για ψήφιση στη Βουλή το αντιλαϊκό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο, κλιμακώνουν τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε πόλεις όλης της χώρας.

«Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν μέτρα για την επιτυχία των νέων συλλαλητηρίων.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια. Στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Συγκεντρώσεις έχουν επίσης οριστεί για την Πέμπτη 24/10 σε Αγρίνιο (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Βόλο (7 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου), Ζάκυνθο (6.30 μ.μ., πρώην Νομαρχία), Ηράκλειο (7 μ.μ., πλατεία Λιονταριών), Καβάλα (6.30 μ.μ., πλατεία Καπνεργάτη), Καλαμάτα (7 μ.μ., πλατεία 23ης Μάρτη), Κέρκυρα (7 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Λιβαδειά (7 μ.μ., κεντρική πλατεία), Μυτιλήνη (6.30 μ.μ., πλατεία Σαπφούς), Πάτρα (6.30 μ.μ., Εργατικό Κέντρο), Ρόδο (6.30 μ.μ., πλατεία Κύπρου), Τρίκαλα (7 μ.μ., πλατεία Ρ. Φεραίου).

Από τη συνέλευση του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής
Από τη συνέλευση του Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής
Αύριο Τετάρτη 23/10 κινητοποιήσεις θα γίνουν σε Λάρισα (7 μ.μ., κεντρική πλατεία) και Καρδίτσα (7 μ.μ., κεντρική πλατεία).

Συνελεύσεις, περιοδείες και εξορμήσεις

Στην προετοιμασία του συλλαλητηρίου με εξορμήσεις και περιοδείες έχει ριχτεί το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αττικής.

Την Κυριακή στη Γενική του Συνέλευση, το Συνδικάτο συζήτησε για τις μάχες που έδωσε το προηγούμενο διάστημα, την κατάσταση στους χώρους δουλειάς, τα προβλήματα των εργαζομένων και τις προσπάθειες που κάνουν οι δυνάμεις του να δυναμώσουν η οργάνωση, η πάλη και η διεκδίκηση.

«Δουλεύουμε σε έναν κλάδο που την κερδοφορία του πιστοποιεί το γεγονός ότι ελέγχει το 25% με 30% της μεταποίησης», σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Γιάννης Σχοινάς. Υπενθύμισε πως οι εργαζόμενοι έχουν τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίσει το κλείσιμο μονάδων μεγάλων ομίλων, την επέκταση της εργολαβικής εργασίας και συνολικά της «ευελιξίας», τη συμπίεση μισθών και δικαιωμάτων. Στάθηκε ακόμα στο πλατύ άνοιγμα που έγινε με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τόνισε πως το άνοιγμα αυτό συνεχίζεται μπροστά στο συλλαλητήριο.

Την ανάγκη να δυναμώσει το Συνδικάτο και να ριζώσει σε περισσότερους χώρους δουλειάς, ώστε «κανένας εργαζόμενος να μη νιώθει μόνος του», υπογράμμισαν μέλη του Συνδικάτου που πήραν το λόγο. Ανάμεσα σε αυτούς, ένας εργαζόμενος, που πρόσφατα οργανώθηκε στις γραμμές του Συνδικάτου, σημείωσε πως μπορεί να κόντεψαν να «ασπρίσουν τα μαλλιά» του αλλά πλέον έχει πάρει την απόφαση και τη θέση του στον αγώνα.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εργαζομένων για το αντεργατικό νομοσχέδιο, προχωρά σε εξορμήσεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. Χτες, Δευτέρα, έγινε συνέλευση των εργαζομένων στο εργοτάξιο της «ORBIT», όπου αποφασίστηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται: Σήμερα, Τρίτη, στο εργοτάξιο του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα, με στάση εργασίας (12 μ. - 1 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση. Αύριο, Τετάρτη, στις 7 π.μ., στο εργοτάξιο του πρώην εργοστασίου «Παπαστράτος» στον Πειραιά. Την Πέμπτη 24/10, στο εργοτάξιο κατασκευής του κολεγίου «St. Catherine's» στη Λυκόβρυση, με στάση εργασίας (12 μ. - 1 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση. Το Συνδικάτο καλεί επίσης τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην ετήσια Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 3/11, στις 10 π.μ. στην αίθουσά του (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος, 2ος όροφος).

Τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote - eValue» Αττικής στη Γενική Συνέλευση που έκανε την περασμένη Κυριακή. Παράλληλα, στη συνέλευση συζητήθηκε το προσχέδιο Συλλογικής Σύμβασης που έχει διαμορφώσει το ΔΣ, ενώ για το επόμενο διάστημα σχεδιάζονται πρωτοβουλίες για να φτάσει η πρόταση για τη Σύμβαση πλατιά στους χώρους δουλειάς.

Οι συνελεύσεις και οι συσκέψεις, με τις οποίες σωματεία σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα της δράσης τους συνεχίζονται:

-- Το Σωματείο Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Θεσσαλονίκης προχωρά σε Γενική Συνέλευση σήμερα, Τρίτη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

-- Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση την Κυριακή 3/11, στις 10 π.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων. Καλεί τους εργαζόμενους στη σύσκεψη που οργανώνει για τη συγκρότηση Επιτροπής Εργαζομένων στις Εταιρείες Δημοσκοπήσεων, την Κυριακή 10/11 στις 10.30 π.μ., στα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο (3ος όροφος, γραφείο 317).

-- Το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου προχωρά σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 3/11, στις 10 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων κάτω από τα γραφεία του Συνδικάτου (Αριστοτέλους 11-15, 5ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ