Παρασκευή 30 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ- ΕΜΠΟΡΟΙ
Φωνή διαμαρτυρίας και από τη Θεσσαλονίκη

Στη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση οι ΕΒΕ Θεσσαλονίκης υπογράμμισαν την ανάγκη συνέχισης του αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο

Η δυνατή φωνή διαμαρτυρίας των ΕΒΕ της Θεσσαλονίκης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική ακούστηκε χτες βράδυ όχι στην Αριστοτέλους, όπως είχε προγραμματιστεί και όπου συγκεντρώθηκε ο κόσμος, αλλά στην αίθουσα συνελεύσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και του ισχυρού ανέμου, που σχεδόν γκρέμισε το μεγάλο πανό στην εξέδρα της συγκέντρωσης, οι οργανωτές αναγκάστηκαν να καλέσουν τον κόσμο στην παρακείμενη αίθουσα του Επιμελητηρίου, όπου και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με πολύ κόσμο στους διαδρόμους και τις σκάλες του κτιρίου.

Ο Σταύρος Ζαχαρέλλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, στην ομιλία του υπογράμμισε ότι σκοπός της συγκέντρωσης ήταν «να εκφραστεί η αγανάκτησή μας για τη στάση που τηρεί η κυβέρνηση απέναντι στα προβλήματά μας και να καταγγείλουμε την πολιτική διωγμού των ΜΜΕ». Τόνισε ακόμα ότι η ανατροπή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων, με τη λεγόμενη απελευθέρωση της αγοράς, του ωραρίου και της επαγγελματικής στέγης, «μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο». Στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες κατεδάφισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, τονίζοντας ότι «δε θα αποδεχτούμε μια τέτοια εξέλιξη» και ότι «ο κοινωνικός χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης είναι αδιαπραγμάτευτος».

Στο ψήφισμα που ενέκρινε η συγκέντρωση τονίζεται: «Αγωνιζόμαστε για μια άλλη οικονομική πολιτική... Μηνύουμε στην κυβέρνηση ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής, σε βάρος μας, θα μας βρει ενωμένους και πιο αποφασισμένους για δυναμικότερες μορφές αγώνα».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν από μέρους του ΚΚΕ ο Γιάννης Κατσαρός, μέλος της ΚΕ Οικονομικού Ελέγχου του Κόμματος και της ΝΕ Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΣΥΝ. Παραβρέθηκε επίσης ο δήμαρχος της Καισαριανής, Γιώργος Κατημερτζής, που έγινε δεκτός με ζωηρά χειροκροτήματα από όλους.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιάννης Πάτρας, ο Μποσδρικίδης Αριστείδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Εμπόρων Θεσσαλονίκης, ο αντιπρόεδρος της ίδιας Ομοσπονδίας, Μαυρίδης Ηλίας, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αντώνης Ευλογημένος και αντιπρόσωποι των Ομοσπονδιών των ΕΒΕ από άλλες πόλεις της Μακεδονίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την Τετάρτη οι συγκεντρώσεις για το Ασφαλιστικό(2007-06-16 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα στη νέα χρονιά(2005-02-26 00:00:00.0)
Ενημερώνουν για τα προβλήματά τους(2002-03-05 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - ενημέρωση για τις αποφάσεις του 16ου Συνεδρίου(2001-02-14 00:00:00.0)
"Οχι" στην αντιλαϊκή πολιτική(1996-12-10 00:00:00.0)
Τα προβλήματα απαιτούν δυναμικές κινητοποιήσεις(1996-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ