Τρίτη 15 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πυρκαγιά στο Πέραμα δίπλα στα καζάνια

Λαχτάρισαν και χτες οι κάτοικοι του Περάματος όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις παρυφές του όρους Αιγάλεω, δίπλα στον οικιστικό ιστό της πόλης και σε απόσταση αναπνοής από τα καζάνια πετρελαιοειδών. Η κατάσβεσή της διήρκεσε περίπου δύο ώρες, πήραν μέρος 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σε περιοχή χαμηλής βλάστησης, ήταν η δεύτερη μέσα σε 4 μήνες (24 Ιούλη) που ξεσπάει στην ίδια περιοχή ξεσηκώνοντας το λαό του Περάματος στο πόδι και προειδοποιώντας για τα χειρότερα.

Το νέο αυτό περιστατικό έθεσε ξανά στην ημερήσια διάταξη την επιτακτική ανάγκη για τη μετεγκατάσταση τώρα εκτός οικιστικού ιστού των δεξαμενών των εταιρειών πετρελαιοειδών, των «καζανιών του θανάτου». Δηλαδή, τα 140 καζάνια γεμάτα πετρελαιοειδή, που δημιουργούν μια βόμβα μεγατόνων στο κέντρο της πόλης, πάνω στον μοναδικό δρόμο διαφυγής σε περίπτωση ατυχήματος, πολύ κοντά σε σχολεία, στα οποία φοιτούν και εργάζονται πάνω από 1.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Η λειτουργία όλων των δεξαμενών, που δηλητηριάζουν την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της εργατούπολης του Περάματος, είχε σταματήσει με τους αγώνες των κατοίκων εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες.

Η πλήρης επαναλειτουργία τους είναι «έργο» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με την αρωγή βέβαια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Τα «καζάνια του θανάτου» «ξαναζωντάνεψαν» από το συνολικό «αναπτυξιακό» σχέδιο των μονοπωλίων που εκμεταλλεύονται το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο προσυπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εγγυάται την πλήρη εφαρμογή του η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ