Τρίτη 15 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Η νέα διοίκηση παρέλαβε τη σκυτάλη

Το γεγονός ότι και η νέα διοίκηση της ΛΑΡΚΟ είναι ταγμένη στη συνέχιση της επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων αναδεικνύει το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» ΛΑΡΚΟ, σε ανακοίνωσή του για τη συνάντηση του επιχειρησιακού Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας με τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας.

Οπως επισημαίνει, από τη μεριά της διοίκησης περιγράφηκε με σαφήνεια η κατεύθυνση της διατήρησης των εργολαβιών, της μείωσης των μισθών, της αξιοποίησης των μεταλλείων από ιδιώτες, το σπάσιμο της ΛΑΡΚΟ σε κομμάτια για να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίησή της. Παράλληλα, καταγγέλλει ότι ο διευθύνων σύμβουλος έφθασε στο σημείο να εξαρτά τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων... από τα κέρδη της επιχείρησης, ενώ προέβαλε την αντίληψη ότι οι απεργίες δεν βοηθάνε.

Το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο», σχολιάζοντας τις δηλώσεις της διοίκησης, σημειώνει: «Οι πανηγυρισμοί της ΔΑΚΕ ότι άλλαξαν η κυβέρνηση και η διοίκηση και οι εργαζόμενοι θα βλέπαμε "άσπρη μέρα" έπεσαν στο κενό με το "καλημέρα"».

Και προσθέτει: «Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή. Η ΝΔ θα συνεχίσει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ (...) Στόχος τους είναι να δώσουν τη ΛΑΡΚΟ ως "λεία" σε επιχειρηματικούς ομίλους και να την κάνουν αυτοί ό,τι θέλουν, αλλάζοντας ακόμη και τον παραγωγικό της χαρακτήρα. Αυτός ο στόχος προαπαιτεί την καταστρατήγηση κάθε εργατικού δικαιώματος, μισθών και θέσεων εργασίας».

Απέναντι σε αυτά τα αντεργατικά σχέδια, τονίζει, «άμεσα θα πρέπει να προκηρυχθεί Γενική Συνέλευση και να υπάρξει συντονισμός με τα άλλα σωματεία (...) Απαιτούμε εδώ και τώρα την ακύρωση των σχεδίων της παραπέρα ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ και την άμεση χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό της από τον κύριο μέτοχο, το κράτος. Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και την υπογραφή στη συμφωνημένη Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ