Τρίτη 15 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Συναντήσεις με επιχειρηματικούς ομίλους

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων πραγματοποίησε χτες ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης και πιο συγκεκριμένα με στελέχη της «Deutsche Telekom» (μητρικής του ΟΤΕ), της γερμανικής RWE, εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα της «πράσινης» Ενέργειας, και της ιταλικής «Enel Green Power», που επίσης δραστηριοποιείται στην παραγωγή Ενέργειας με μεγάλο «χαρτοφυλάκιο» και στην «πράσινη» Ενέργεια.

Οπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την DT, συζητήθηκαν το επενδυτικό σχέδιο του ΟΤΕ, η συμμετοχή του ομίλου στον σχεδιαζόμενο «ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας» αλλά και στην υλοποίηση νέου δικτύου οπτικών ινών και την ανάπτυξη δικτύου κινητής 5ης γενιάς (5G).

Από τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της RWE προέκυψε μόνο μια λιτή και γενικόλογη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η συζήτηση εστιάστηκε «στον τομέα της αγοράς Ενέργειας στην Ελλάδα».

Τέλος, η συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Enel Green Power» περιελάμβανε ενημέρωση για το νέο αιολικό πάρκο στον Καφηρέα Ευβοίας, το οποίο θα εγκαινιάσει σήμερα ο πρωθυπουργός, ένα έργο που σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, «θα συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη του στόχου της κυβέρνησης για απεξάρτηση της Ελλάδας από τον λιγνίτη έως το 2028...».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ