Τρίτη 15 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ - BREXIT
Φορο-παράδεισο οραματίζεται ο Τζόνσον...

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Σε παράδεισο «ευκαιριών» για επενδυτές και μονοπώλια με χαμηλή φορολογία και επενδύσεις σε «πράσινη ανάπτυξη», Εκπαίδευση και Υγεία υποσχέθηκε να μετατρέψει το Ηνωμένο Βασίλειο ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετά την ομιλία της βασίλισσας Ελισάβετ για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι θα φέρει «νέα εποχή ευκαιριών» μετά το Brexit, αναπτύσσοντας το «όραμα ενός ανοικτού, παγκόσμιου Ηνωμένου Βασιλείου, όπου θα ευημερεί το ελεύθερο εμπόριο». Ισχυρίστηκε πως θέλει να εξελιχθεί η χώρα σε «οικονομία υψηλών μισθών» και «χαμηλής φορολογίας» και επέμεινε ότι το Brexit θα γίνει, «με ή χωρίς συμφωνία», στις 31 Οκτώβρη.

Αντίθετα, ο αρχηγός των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση), Τζέρεμι Κόρμπιν, απέρριψε το «όραμα» αισιοδοξίας του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τους Συντηρητικούς ότι δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν μια νέα συμφωνία με την ΕΕ.

Νωρίτερα χτες και έπειτα από πυρετώδη παζάρια μεταξύ βρετανικής κυβέρνησης και διαπραγματευτών της ΕΕ, ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών, Σάιμον Κόβενι, δεν απέκλεισε μία συμφωνία «ίσως ακόμα και αυτήν την εβδομάδα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ