Τρίτη 15 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΓΥΑΡΟ
Εκπληρώνουμε ένα ιερό χρέος τιμής και περηφάνιας

Ο χαιρετισμός του Δημήτρη Γόντικα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκδήλωση

Η ομάδα των συντρόφων που ανέλαβε την τιμητική ευθύνη να μεταφέρει και να τοποθετήσει το Μνημείο της ΚΕ του ΚΚΕ στον ιερό χώρο της Γυάρου, εκπλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την αποστολή της. Εφερε σε πέρας ένα μεγάλο, σύνθετο και αρκετά δύσκολο έργο, σε συνθήκες ιδιαίτερα δυσμενείς σε αυτό το διαβολονήσι.

Το έργο αυτό έγινε δυνατό να πραγματοποιηθεί - και να ξεπεραστούν πολλά και δύσκολα προβλήματα - χάρη στη συνειδητή, υπεύθυνη, καλά συντονισμένη, γεμάτη αυταπάρνηση και μεγάλο ενθουσιασμό δουλειά δεκάδων συντρόφων.

Ολοι είχαν πλήρη συνείδηση ότι το Μνημείο αυτό είναι δικαίωση του αγώνα και της θυσίας των αγωνιστών του ΚΚΕ. Ενας ύμνος στη δύναμη και την ακλόνητη πίστη τους, στη δύναμη των ιδεών του Κόμματος που εμπνέουν και οδηγούν τους αγωνιστές σε μεγάλα και απίστευτα κατορθώματα.

Εκ μέρους της ΚΕ ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι έδωσαν την ψυχή τους για την ολοκλήρωση αυτού του έργου. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα:

Τον πολιτικό μηχανικό Γιώργο Μητρόπουλο, που μαζί με άλλους μηχανικούς, αρχιτέκτονες, τοπογράφους και άλλους ειδικούς σχεδίασε τη μεταφορά και κυρίως την τοποθέτηση του Μνημείου, μνημείου «παντός καιρού» σε συνθήκες Γυάρου. Την ομάδα των οικοδόμων, που βοήθησε αποφασιστικά σε όλες τις εργασίες και ως ελάχιστη προσφορά στη μνήμη του συντρόφου Σταύρου Λίτσα. Την ομάδα των υδραυλικών και ηλεκτρολόγων. Τον Θανάση Στρουμπούλη, το «πολυεργαλείο» μας. Τους χειριστές των γερανών. Τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο και το συνεργείο του, που ήρθαν από την Καλαμάτα για να επιτοιχίσουν Μνημείο με πέτρα. Τους συντρόφους της επιμελητείας και ειδικά τον μάγειρά μας σύντροφο Λεωνίδα, που μας φρόντιζαν ακούραστα για 20 μέρες πάνω σε αυτό το νησί. Τον Γιώργο Διαμαντόπουλο, που διέθεσε το σκάφος του για τις ανάγκες επικοινωνίας με τη Σύρο και τους συντρόφους από την ΚΟ της Σύρου. Τους συντρόφους γιατρούς που συνόδευσαν την αποστολή. Ευχαριστούμε την ομάδα των συντρόφων που είχαν την ευθύνη για την προετοιμασία και οργάνωση της αποστολής και έλυσαν πολλά προβλήματα. Και μόνο η μεταφορά του Μνημείου, βάρους 6 τόνων, δείχνει το μέγεθος των προβλημάτων που λύθηκαν.


Ευχαριστούμε θερμά τον γλύπτη Αντώνη Μυρωδιά, που εμπνεύστηκε και δημιούργησε αυτό το συγκλονιστικό Μνημείο.

Ευχαριστούμε τους Μιχάλη και Χρήστο Παπαδάκη και τον Δήμο Βασίβαγλη, που διέθεσαν τα μηχανουργεία τους, τα μηχανήματά τους, την εργασία τους, υλικά και την υψηλή τεχνική τους στην κατασκευή του Μνημείου.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, χωρίς την εθελοντική δουλειά δεκάδων συντρόφων, τις μεγάλες προσφορές από πολλούς συντρόφους και φίλους σε μηχανήματα, εργαλεία, κάθε είδους οικοδομικά υλικά, σε τρόφιμα, φάρμακα, αλλά και οικονομικά, δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Εγχείρημα που μόνο η τόλμη και η αποφασιστικότητα των κομμουνιστών μπορεί να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει.

Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι παρ' όλες τις προσφορές και τις οικονομίες που κάναμε, τα έξοδα δεν έχουν ακόμα καλυφθεί. Οπως επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι θα ακολουθήσει και το Μνημείο στη Μακρόνησο το επόμενο διάστημα. Ελπίζουμε ότι θα συνεχιστούν οι προσφορές.

Εκπληρώνουμε ένα ιερό χρέος τιμής και περηφάνιας για δύο μαρτυρικούς και ηρωικούς τόπους.

Ζήτω το ΚΚΕ!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ