Τρίτη 15 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών ενάντια στις βάσεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στη Στρατιωτική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, από την Επιτροπή Αγώνα, την οποία συγκροτούν εργατικά συνδικάτα, η ΕΕΔΥΕ, φοιτητικοί σύλλογοι, η ΟΓΕ, η ΑΣΓΜΕ και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος.

Η συλλογή υπογραφών εντάσσεται στο πρόγραμμα πολύμορφων δραστηριοτήτων για την ενημέρωση του λαού γύρω από το επικίνδυνο περιεχόμενο της Συμφωνίας και τους τεράστιους κινδύνους από την εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη μετατροπή της χώρας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου.

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές, που στέλνουν αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα σε κυβέρνηση και αστικά κόμματα. Τα αιτήματα που καταγράφονται στο κείμενο: «Οχι στη Συμφωνία», «Οχι στις στρατιωτικές βάσεις και στα πυρηνικά!», «Κανένας Ελληνας στρατιωτικός σε αποστολή εκτός συνόρων», «Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ελλάδα», «Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Οποιος επιθυμεί μπορεί να υπογράψει και ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση https://eedye.gr/local_committees/petition-against-greek-usa-agreement/

  • Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις της ΕΕΔΥΕ ενάντια στην ανανέωση της επικίνδυνης Συμφωνίας για τις βάσεις. Τη σκυτάλη παίρνει αύριο, Τετάρτη, η Επιτροπή Ειρήνης Πειραιά, που οργανώνει σύσκεψη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21), με ομιλητή τον Γρηγόρη Αναγνώστου, οργανωτικό γραμματέα της ΕΕΔΥΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ