Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κάτω τα χέρια από τον συριακό λαό - Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Την εισβολή της Τουρκίας στο έδαφος της Συρίας καταδίκασε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στη σχετική συζήτηση.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στην τοποθέτησή του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Καταδικάζουμε τη νέα, 3η κατά σειρά, εισβολή της ΝΑΤΟικής Τουρκίας, στρατηγικού εταίρου της ΕΕ, στο έδαφος της Συρίας, η οποία αντιμετωπίζει ήδη τις τραγικές συνέπειες του 8χρονου πολέμου, στο πλαίσιο των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Οι ΗΠΑ άναψαν το πράσινο φως για την τουρκική επίθεση κατά του συριακού λαού και του κουρδικού πληθυσμού της περιοχής και η εξέλιξη αυτή αποστομώνει την κυβέρνηση της ΝΔ και όσους στην Ελλάδα έστησαν πανηγυρισμούς για τη δήθεν προστασία που θα παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα με την επικίνδυνη Συμφωνία για τις βάσεις που υπογράφτηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Μ. Πομπέο, στην Αθήνα.

Η εμπλοκή της Ελλάδας και κάθε χώρας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ βάζει σε μεγάλες περιπέτειες το λαό μας και τους άλλους λαούς κι αυτοί μπορούν να διδαχθούν από τις εξελίξεις, να δυναμώσουν την κοινή πάλη και να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους.

Κάτω τα χέρια από τον συριακό λαό!».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org