Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ιμπεριαλιστών στην Ελλάδα

Τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας τα εξής:

«Από τα ξημερώματα της Τετάρτης οι λαοί της περιοχής γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος με τη νέα εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Μια εισβολή που ξεκίνησε με τις ευχές των ΗΠΑ και γίνεται στο πλαίσιο των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή.

Αυτή η εξέλιξη από μόνη της ξεγυμνώνει τους πανηγυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα, όπου επιχείρησαν να παρουσιάσουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ως "περιστέρια της ειρήνης". Πριν στεγνώσει το μελάνι αποκαλύπτεται το μέγεθος των κινδύνων στους οποίους εμπλέκεται ο ελληνικός λαός με τη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις.

Η νέα εισβολή της Τουρκίας, εκτός από τους ήδη χιλιάδες ξεριζωμούς και τα θύματα που προκαλεί στη Συρία, ταυτόχρονα μπορεί να γίνει η αρχή ενός ντόμινο φωτιάς και καταστροφής σε όλη την ευρύτερη περιοχή, με βαρύτατες συνέπειες και στην Ελλάδα.

Το ΠΑΜΕ στέκεται σταθερά στο πλευρό του λαού της Συρίας, που εδώ και χρόνια βρίσκεται στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κουρδικούς πληθυσμούς που στοχοποιούνται και γίνονται πιόνι στα ιμπεριαλιστικά παζάρια.

Απέναντι στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, τη διέξοδο μπορεί να τη δώσει ο αγώνας των λαών.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στα δολοφονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ιμπεριαλιστών στην Ελλάδα».

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία

Τη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία καταδικάζει επίσης η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ).

Καταγγέλλει το χτύπημα σε βάρος των Κούρδων, την προσπάθεια δημιουργίας συνθηκών για παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, καθώς και τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς που έδωσαν στην πράξη το «πράσινο φως», ανεχόμενοι την τουρκική επιθετικότητα.

Και επισημαίνει: «Προσθέτουμε τη φωνή μας σε όσους υποστηρίζουν το δικαίωμα του συριακού λαού να αποφασίζει μόνος του για το παρόν και το μέλλον του, χωρίς ξένες επεμβάσεις και ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Είμαστε αλληλέγγυοι με όλες τις εθνότητες που ζουν στη Συρία. Για άλλη μια φορά εκδηλώνεται ο ρόλος και η υποκρισία των διεθνών οργανισμών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάτω τα χέρια από το λαό της Συρίας(2019-10-10 00:00:00.0)
Καταγγέλλουν τον πόλεμο και την εμπλοκή της Ελλάδας(2013-08-29 00:00:00.0)
Κοινός ο αντιιμπεριαλιστικός αγώνας των λαών(2012-11-28 00:00:00.0)
Ανακοίνωση για τη σύγκρουση στη Συρία(2012-11-04 00:00:00.0)
Οι λαοί να ματαιώσουν ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο(2012-07-25 00:00:00.0)
Οι λαοί να αντισταθούν στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους(2012-07-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ