Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στη στρατιωτική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, που πραγματοποιεί η Επιτροπή Αγώνα, την οποία συγκροτούν εργατικά συνδικάτα, η ΕΕΔΥΕ, Φοιτητικοί Σύλλογοι, η ΟΓΕ, η ΑΣΓΜΕ και άλλοι φορείς του λαϊκού κινήματος.

Η συλλογή υπογραφών πλαισιώνει ένα πρόγραμμα πολύμορφων δραστηριοτήτων για την ενημέρωση του λαού για το επικίνδυνο περιεχόμενο της Συμφωνίας και τους τεράστιους κινδύνους που παραμονεύουν για τον λαό λόγω της εμπλοκής της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Ηδη έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες υπογραφές - μηνύματα σε κυβέρνηση, αστικά κόμματα και ιμπεριαλιστές, με αιτήματα: «Οχι στη συμφωνία», «Οχι στις στρατιωτικές βάσεις και στα πυρηνικά!», «Κανένας Ελληνας στρατιωτικός σε αποστολή εκτός συνόρων», «Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ελλάδα», «Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Οποιος επιθυμεί μπορεί να υπογράψει και ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση https://eedye.gr/local_committees/petition-against-greek-usa-agreement/

Εκδηλώσεις ενάντια στην κατάπτυστη Συμφωνία

Αύριο Σάββατο:

-- Στις 7 μ.μ., στο Ιλιον (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, δημαρχείο), θα πραγματοποιηθεί από φορείς της περιοχής εκδήλωση - συναυλία ενάντια στην ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις βάσεις. Θα μιλήσει η Ελπίδα Παντελάκη, γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, και θα ακολουθήσει συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Υπεραστικοί».

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης και η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης διοργανώνουν συζήτηση στις 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης (Μ. Αντύπα και Σ. Βενιζέλου). Θα μιλήσει ο Χρήστος Μαργανέλης, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

-- Στις 7 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης της 2ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας (Γούβα, Ν. Κόσμος, Παγκράτι) διοργανώνει εκδήλωση - συναυλία ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις, στην πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι. Θα μιλήσει ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα της ΣΕΑΑΝ, την Κατερίνα Μπούσδρα και τον Κώστα Λασπιά.

Την Κυριακή 13 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., η Επιτροπή Ειρήνης Κω μαζί με σωματεία και φορείς του νησιού διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση και προβολή αντιπολεμικής ταινίας στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ