Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Δράση ενάντια στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Αντιπολεμική συναυλία ενάντια στις βάσεις του θανάτου αύριο στις 7.30 μ.μ. στα Προπύλαια

Με τη συναυλία που διοργανώνουν αύριο Σάββατο στις 7.30 μ.μ. στα Προπύλαια, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και Φοιτητικοί Σύλλογοι κλιμακώνουν τη δράση τους ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

Στη συναυλία συμμετέχουν οι: «Κοινοί Θνητοί», MC Yinka, Rebellion Connexion, Φρανκ, Rhyme Riot, Raibo, Altera Vita και μαθητικά συγκροτήματα.

Δίνοντας συνέχεια μετά τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση του προηγούμενου Σαββάτου με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στη χώρα μας και εκφράζοντας την καταδίκη τους στη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την επέκταση των βάσεων, μαθητές και φοιτητές ενώνουν τις φωνές τους και τραγουδούν κόντρα στους φονιάδες των λαών.

«Συμφωνία θανάτου» χαρακτηρίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας τη Συμφωνία για τις βάσεις, που, όπως τονίζει: «Αναβαθμίζει τη ΝATOική βάση της Σούδας, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και τώρα στη Συρία. Αυξάνει τη διάρκεια παραμονής των ΝΑΤΟικών βάσεων έως και 10 χρόνια. Αναβαθμίζει τη ΝΑΤΟική βάση της Λάρισας με drones, το Στεφανοβίκειο στον Βόλο με ελικόπτερα, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Γιατί αυτή η Συμφωνία στρώνει το έδαφος να μεταφερθούν πυρηνικά στον Αραξο». Δηλώνει παράλληλα πως «οι μαθητές δεν δεχόμαστε να γίνει η πατρίδα μας συνένοχη στα πολεμικά σχέδια και εγκλήματα του ΝΑΤΟ. Να αξιοποιούνται τα εδάφη της χώρας μας για να μπορούν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ να έχουν το πάνω χέρι στα πετρέλαια, στον ορυκτό πλούτο των λαών της Μέσης Ανατολής, να εξυπηρετούν οικονομικά συμφέροντα κάποιων λίγων. Να δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ, δικά μας και των γονιών μας, για τέτοιους σκοπούς. Να μπαίνουν σε κίνδυνο η ζωή μας και το μέλλον μας».

Σε συμμετοχή στην αντιπολεμική - αντιΝΑΤΟική συναυλία καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Πολιτικών Μηχανικών, Ναυπηγών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, Ιατρικής, Νοσηλευτικής, Τουρκικών Σπουδών, Νομικής, ΕΜΜΕ, Οικονομικού, Μαθηματικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Παντείου. Παράλληλα, σε ψηφίσματά τους καταγγέλλουν την επίθεση ενάντια στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση εργαζομένων, φοιτητών, σωματείων και φοιτητικών συλλόγων το περασμένο Σάββατο. «Οι φοιτητές δυναμώνουμε τον αγώνα μας για μόρφωση - δουλειά - ζωή, φωνάζουμε ακόμα πιο δυνατά να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Συμμετέχουμε όλοι μαζικά στην αντιπολεμική - αντιΝΑΤΟική συναυλία των φοιτητικών συλλόγων και μαθητικών συμβουλίων το Σάββατο 12/10 στις 19.30 στα Προπύλαια», τονίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ