Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάτω τα χέρια από του λαού το βιος!

Νέα κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό λαϊκής περιουσίας, τον οποίο υπεράσπισε η κυβέρνηση κινητοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής

Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Eurobank
Από τη χτεσινή κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Eurobank
Με συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια από του λαού το βιος» και «Τέρμα πια στους εκβιασμούς, απάντησε λαέ στους πλειστηριασμούς», συνδικάτα και εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ έδωσαν χτες με συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Eurobank στην Αθήνα άλλη μια μάχη ενάντια σε πλειστηριασμό σε βάρος λαϊκής περιουσίας και πρώτης κατοικίας λαϊκής οικογένειας.

Απέναντί τους, η τράπεζα και η κυβέρνηση έστησαν για μια ακόμα φορά σκηνικό καταστολής: Κατέβασαν από τα χαράματα τα ρολά των γραφείων της τράπεζας. Παρέταξαν μπροστά αστυνομικές δυνάμεις και ακροβόλισαν μερικούς ακόμα ασφαλίτες στη διπλανή πλατεία Συντάγματος. Πίσω από μια τέτοια «τράπεζα - φρούριο» προχώρησαν στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Αυτήν τη φορά, στο στόχαστρο μπήκε ένας αγρότης, ο οποίος ενώ έχει κάνει επανειλημμένα προσπάθεια να ρυθμίσει το χρέος του, η τράπεζα αρνείται να προχωρήσει σε ρύθμιση για ακίνητό του που βρίσκεται στο Ελληνικό, βάζοντας στον πλειστηριασμό και την πρώτη κατοικία των γονιών του.

Για πάνω από τρεις ώρες οι συγκεντρωμένοι «πολιόρκησαν» τα γραφεία της τράπεζας, απαιτώντας την αναστολή του προγραμματισμένου πλειστηριασμού και συνάντηση αντιπροσωπείας και του οφειλέτη με υπεύθυνο της τράπεζας προκειμένου να δοθεί μια λύση. Στελέχη της Επιτροπής του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς κατήγγειλαν την παρελκυστική τακτική της τράπεζας, η οποία στις επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες τους παρέπεμπε «από τον Αννα στον Καϊάφα», δεν έδινε ξεκάθαρη απάντηση, προκειμένου να περάσει ο χρόνος και να αρχίσει ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός...

Λίγο πριν αποχωρήσουν οι διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα στα κατεβασμένα ρολά, ενάντια στους πλειστηριασμούς, καταγγέλλοντας την τράπεζα για κοροϊδία και εμπαιγμό.

Στην κινητοποίηση το «παρών» έδωσε και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Με όπλο τη συλλογική πάλη και την αλληλεγγύη απέναντι σε τραπεζίτες - κυβέρνηση

Μετά το τέλος της κινητοποίησης, το ΠΑΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει:

«Για μια ακόμη φορά η τράπεζα επεδίωκε να προχωρήσει σε πλειστηριασμό για να αρπάξει την πρώτη κατοικία μιας οικογένειας, παρά τις συνεχείς προσπάθειές της να γίνει διακανονισμός.

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της σχεδιασμένης προσπάθειας των τραπεζιτών, οι οποίοι επιδιώκουν να ξεσπιτώσουν χιλιάδες οικογένειες, ώστε να αυγατίσουν τα κέρδη τους, αξιοποιώντας πλήρως το "οπλοστάσιο" και τη στήριξη των κυβερνήσεων της ΝΔ αλλά και πριν του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τραπεζίτες που κρυβόντουσαν κλειδαμπαρωμένοι στα γραφεία τους απέδειξαν για ακόμη μια φορά ότι καλά τους έχει βαφτίσει ο λαός μας κοράκια και ληστές, που πίνουν το αίμα του κοσμάκη.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ιδιαίτερα την προκλητική στάση της κυβέρνησης και της Eurobank, που γέμισαν το Σύνταγμα με δυνάμεις καταστολής, ασφαλίτες και διάφορους "μισθοφόρους", με μόνο στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων και το ξεσπίτωμα μιας οικογένειας. Μάλιστα, ήταν τέτοιος ο ζήλος των ασφαλιτών, που επιχείρησαν να ακολουθήσουν τους εργαζόμενους και όταν αποχωρούσαν συγκροτημένα από την κινητοποίηση.

Τα φαινόμενα των πλειστηριασμών θα πληθύνουν. Γι' αυτό και καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, όσους επιδιώκουν οι τράπεζες να αρπάξουν το βιος τους, να έρθουν σε επαφή με την Επιτροπή του ΠΑΜΕ κατά των Πλειστηριασμών στα παρακάτω τηλέφωνα: 210.33.01.847, 210.33.01.842, 210.38.33.786.

Απέναντι στο ενιαίο αυτό μέτωπο τραπεζιτών - κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες έχουμε τα όπλα της Συλλογικής Πάλης και της Αλληλεγγύης.

Το σύνθημα "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" να γίνει οδηγός της πάλης των συνδικάτων σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά».

Αθώοι οι 11 κατηγορούμενοι για τις κινητοποιήσεις στην Πρέβεζα

Στο μεταξύ, αθώοι κρίθηκαν τελικά οι 11 κατηγορούμενοι στην Πρέβεζα για τη συμμετοχή τους σε εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς. Σημειώνεται ότι η χτεσινή ήταν η τέταρτη κατά σειρά δίκη και μάλιστα αυτήν τη φορά με πιο αυστηρό κατηγορητήριο.

Οι 11 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ήταν μέλη σωματείων, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σύρθηκαν χτες σε δύο δίκες για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις, ωστόσο το κατηγορητήριο κατέπεσε.

Την ίδια ώρα, η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ πραγματοποίησε κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια, ενάντια στην ποινικοποίηση των εργατικών - λαϊκών αγώνων.

Προτάσσοντας το αίτημα «Κανένα σπίτι στα χέρια αρπαχτικού ή τραπεζίτη», καλεί όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα Σωματεία τους, να οργανώσουν Επιτροπές Αγώνα, να δυναμώσουν τη μάχη με ταξικό προσανατολισμό.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org