Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Μαχητική περιφερειακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Από την κινητοποίηση των συνταξιούχων της Κ. Μακεδονίας

MotionTeam

Από την κινητοποίηση των συνταξιούχων της Κ. Μακεδονίας
Μαχητική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου, και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν χτες οι συνταξιούχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του πανελλαδικού αγωνιστικού δεκαήμερου που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις.

Με την κινητοποίησή τους έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα συνέχισης του αγώνα ενάντια σε όλες τις αντισυνταξιουχικές ανατροπές, ενάντια στον νέο γύρο επίθεσης στο Ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Νωρίτερα, χαιρετισμό απηύθυναν οι: Γιώργος Κουτουνίδης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Βασίλης Ρέβας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Θεόδουλος Ταπανίδης, πρόεδρος Συνταξιούχων Πολιτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, και Στέργιος Κλιγκόπουλος, Γραμματέας του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Πιερίας.

Ο Δ. Κουμπούρης τόνισε ότι οι εκατοντάδες κινητοποιήσεις των συνταξιούχων το 2018 και το 2019 αποτελούν παρακαταθήκη, δείχνουν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για όλα όσα τους έχουν αφαιρεθεί. «Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ό,τι κερδίσαμε μέχρι τώρα, και στα χρόνια της κρίσης, είναι αποτέλεσμα αυτών των αγωνιστικών κινητοποιήσεων», τόνισε και κάλεσε τους συνταξιούχους να δυναμώσουν τον αγώνα και να απαιτήσουν με πολιτική απόφαση να δοθούν πίσω όσα τους έκοψαν.

Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο υπουργείο.

Το αγωνιστικό δεκαήμερο δράσης που οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ολοκληρώνεται με τις εξής περιφερειακές συγκεντρώσεις:

-- Σήμερα Πέμπτη στην Πάτρα (10.30 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης).

-- Αύριο Παρασκευή στο Ρέθυμνο (11 π.μ., πλατεία 4 Μαρτύρων).


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org